کارشناسان حوزه فضای مجازی هشدار دادند که کاربران باید فقط برنامهها و نرم افزارهای لازم و کاربردی را دریافت و تنها به نمونههای رسمی موجود در سایتهای معتبر اعتماد کنند.
به گزارش نشریه مدیران فناوری اطلاعات به نقل از ایسنا، تلفن هوشمند امروزه به یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده برای فعالیتهای روزمره تبدیل شده است، این امر افزایش اپلیکیشنهای فارسی و ایرانی برای سیستم عاملهای موبایل به ویژه اندروید و iOS، را افزایش داده است و استفاده از گوشی هوشمند را در کشورمان کاربردیتر کرده و هر روزه افراد بیشتری به سمت استفاده از این ابزار گرایش پیدا میکنند.
از سوی دیگر باید توجه داشت که افزایش تقاضا برای اپلیکیشن میتواند بستر مناسبی را برای افراد سودجو در قالب جاسوسی از کاربران از طریق ارائه برنامههای رایگان برای گوشیهای هوشمند ایجاد کند.
برخی اپلیکیشنهای موبایلی موجود در سایتها و فروشگاهها از کدهای مخرب استفاده کرده و کنترل گوشی کاربر را در اختیار میگیرند. متوجه شدن این موضوع بسیار مشکل است زیرا کدهای این اپلیکیشنها با ترکیب میلیونها کد مختلف دیگر در سیستم عامل راه را برای جاسوسی از گوشی کاربران هموار میکنند.
موارد جاسوسی را میتوان شامل ارسال پیامکهای دریافتی و ارسالی کاربر بدون آنکه خود متوجه شود، ارسال عکسها، کلیپها و فیلمهای موجود در حافظه گوشی، ارسال لیست تماسهای دریافتی و شماره مخاطبین موجود در گوشی ذکر کرد.
از طرف دیگر تهدیدات امنیتی گوشیهای همراه هوشمند بیشتر از لبتاب و رایانههای خانگی است، چرا که میزان اطلاعات شخصی که کاربران با خود در موبایلهای هوشمند حمل میکنند به مراتب بیش از نوت بوک و رایانه خانگی است.
بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، سرهنگ ستاد امین یادگار نژاد – رئیس پلیس فتای استان کرمان – در این باره گفته است: دسترسی سارقان یا هکرها به گوشی همراه به مراتب سهلتر است و اخاذی از کاربر با توجه به داشتن اطلاعات زیاد از وی یکی از مهمترین تهدیدات است.لذا دارندگان گوشی هوشمند باید بر روی گوشی خود برنامهها و نرم افزارهای امنیتی را نصب و از دانلود بی مورد نرم افزارها و کلیپپهای موجود در سایتها خودداری کنند. بنابراین کاربران فقط برنامهها و نرم افزارهای لازم و کاربردی را دریافت و تنها به نمونههای رسمی موجود در سایتهای معتبر اعتماد کنند.
منبع: ایسنا