هفدهمین نمایشگاه ایران تلکام صبح دیروز با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نصرالله جهانگرد رییس سازمان فناوری اطلاعات، علی اصغر عمیدیان رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، محمد جواد آذری جهرمی مدیرعامل شرکت زیرساخت، رسول سراییان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، مجید صدری مدیرعامل رایتل و دیگر مدیران دولتی و خصوصی حوزه ارتباطات کشور آعاز به کار کرد.
در این نمایشگاه قرار است ارایه و اطلاع رسانی درباره آخرین دستاوردهای کشورهای خارجی در زمینه صنعت مخابرات و فراهم آوردن بستر مناسب جهت انتقال بیشتر فناوری های روز کشورمان صورت گیرد.
در این نمایشگاه ۲۲۰ شرکت و واحد تولیدی داخلی و ۹۵ شرکت خارجی یا نمایندگی آنها در فضایی بالغ بر ۳۲ هزار متر مربع کنار هم به ارایه محصولات و دستاوردهای شان خواهند پرداخت. در این دوره از نمایشگاه نمایندگانی از ۲۲ کشور اسپانیا، اسلونی، امارات متحده عربی، انگلیس، آفریقای جنوبی، آلمان، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، فنلاند، قزاقستان، کانادا، کره جنوبی، کویت، لهستان، هلند، هند، ویتنام و یونان حضور دارند.
این نمایشگاه نسبت به دوره گذشته با افزایش متراژی حدود ۷ درصد روبه رو بوده و حضور شرکت های خارجی حدود ۱۹ درصد رشد داشته است.
سخنرانی واعظی در افتتاحیه
وزیر ارتباطات دولت یازدهم که برای نخستین بار در افتتاحیه نمایشگاه تلکام حضور می یافت با بیان اینکه پیام اقتصاد مقاومتی افزایش توانمندی های علمی و فنی است، گفت: اقتصاد مقاومتی معنایش آن است که در برابر تعرفه ها، خدماتی با کیفیت خوب ارایه دهیم.
محمود واعظی با ابراز خوشحالی از تعداد شرکت کنندگان داخلی و خارجی گفت: هر سال یک گام جدی در برگزاری این نمایشگاه برداشته می شود و تعداد شرکت کننده های داخلی و خارجی افزایش می یابد.
وزیر ارتباطات افزود: امروز در دنیایی زندگی می کنیم که ICT به سرعت در حال حرکت است و صنعتی در دنیا به اندازه سرعت پیشرفت این بخش سراغ ندارم؛ بنابراین مهم است که بتوانیم در این زمینه اقدامات مقتضی را داشته باشیم.
واعظی با تاکید بر نیاز حمایت دولت از بخش خصوصی گفت: این تفکر که گاهی مدیران دولتی بخش خصوصی را رقیب تلقی می کنند، سم است.
وی افزود: پیام اقتصاد مقاومتی آن است که ما باید توانمندی های علمی و فنی خود را افزایش دهیم و به تازگی نیز مصوب کرده ایم که خریدهای ما باید یک پیوست علمی داشته باشد و وقتی قراردادی منعقد می شود، توجه کنیم در برابر کالایی که وارد می کنیم از نظر فنی و دانش چه دستاوردی وارد کشور می شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه باید سفرهایی که به منظور واردات دانش صورت می گیرد، علمی باشد گفت: اقتصاد مقاومتی معنایش آن است که در برابر تعرفه ها خدماتی با کیفیت خوب ارایه کنیم.
وی با بیان راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات گفت: امیدواریم با بهره برداری از این بخش توانمندی های این حوزه در بخش های مختلف ارتقا یابد.
واعظی افزود: ما در این شبکه به دنبال توسعه بازار و ایجاد دایم نرم افزارهای داخلی هستیم و اگر امروز بازار فاوای کشور حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است فکر می کنیم تا پایان برنامه ششم می توان آن را به راحتی تا سه برابر افزایش داد.
وزیر ارتباطات همچنین به توسعه چند برابری زیرساخت های ارتباطی در دولت یازدهم پرداخت و گفت: با کمک همکاران و بخش خصوصی این مجموعه توانسته شبکه انتقال را بیش از سه برابر پهنای باند را تا حدود شش تا هفت برابر و تعداد مشترکان را تا ۱۰ برابر افزایش دهد.
وی با بیان لزوم داشتن نگاه توسعه ای در صنعت ارتباطات کشور متذکر شد: بر همین اساس باید حتما از فناوری های به روز دنیا استفاده کنیم.
واعظی راه اندازی شبکه علمی را نیز از آرزوهای دیرینه خود دانست و افزود: از ابتدا به دنبال راه اندازی شبکه علمی به عنوان بخشی از شبکه ملی اطلاعات بودیم. همان طورکه شبکه مدارس نیز بخش دیگری از این شبکه است. وی با بیان لزوم هوشمندسازی مدارس گفت: در حال حاضر نیز یکی از مدارس استان البرز به عنوان پایلوت در این بخش انتخاب شده و در صورت به دست آوردن نتایج مثبت در این بخش این اقدام را به طور آزمایشی در استان البرز دنبال خواهیم کرد.
منبع: فناوران