کمیسیون اروپا لایحه ای را بررسی می کند که در صورت تصویب، یک بودجه ۱۵۹ میلیون دلاری برای ارایه اینترنت وای فای رایگان در تمام شهرهای عضو اتحادیه اروپا اختصاص خواهد یافت. این اینترنت وای فای رایگان تا سال ۲۰۲۰ به خانه های اروپایی راه پیدا خواهد کرد.
رویترز- براساس این طرح قرار است تا سال ۲۰۲۵ تمام این این قاره تحت پوشش نسل پنجم شبکه های موبایل (۵G) قرار خواهد گرفت و جالب تر این است که سرعت اینترنت خانگی به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
کمیسیون اروپا در این راستا پیشنهاداتی را جهت دهی کرده است تا بتواند تا سال ۲۰۲۰ تمامی روستاها و شهرهای اروپایی را به اینترنت بی سیم رایگان مجهز کند چنانکه تمام مراکز عمومی مهم این شهرها و روستاها به اینترنت دسترسی داشته باشند.
اصول این طرح این است که اتصال به اینترنت باید براساس منافع فردی باشد و در همین راستا، کمیسیون امیدوار است زیرساخت های مربوط به نسل پنجم را تا سال ۲۰۲۵ در سراسر اروپا اجرایی کند. بر همین اساس هم کمیسیون پیش بینی می کند که این پروژه با ایجاد دو میلیون شغل در این قاره همراه شود.
به گفته کارشناسان طرح دسترس پذیر کردن اینترنت ۱۰۰ مگابایتی برای تمام منازل اتحادیه اروپا، هدفی است که چالش های خاص خودش را خواهد داشت. زیرا براساس آمارهای موجود، در حال حاضر تنها حدود ۷۱ درصد از اروپایی ها در منازل خود از اینترنت سریع تر از ۳۰ مگابیت بر ثانیه استفاده می کنند.
گفتنی است که این طرح موارد دیگری را نیز درباره محتوای دیجیتال دربر دارد که از میان آنها می توان به به روزرسانی قوانین کپی رایت و حمایت بیش از پیش از تولید محتوای دیجیتال پرداخت. درواقع، اتحادیه اروپا موظف است به شکل جدی تری به حمایت از روزنامه نگاران، ناشران و نویسندگان بپردازد.
جالب است بدانید که شبیه به این قوانین پیش از این در کشورهای آلمان و اسپانیا اجرا شده است که براساس آن، موتورهای جست وجو باید به ازای ارایه چکیده مطالب و مقالات به کاربران، مبلغی را به حساب مالکان محتوا واریز کنند.
البته خود این مساله پر از چالش های بعدی است. زیرا زمانی که محتوا در جست وجوهای اینترنتی پولی شوند، درنتیجه موتورهای جست وجو محتوای کمتری را به کاربران ارایه خواهد کرد؛ بنابراین کلیک ها محدودتر می شود و درنهایت نیز با کاهش ترافیک ورودی برای مراجع علمی همراه خواهد شد. ناگفته نماند که موتورهای جست وجوی جهانی مثل گوگل از تصویب این لایحه اصلا راضی نیستند ولی از همین حالا می توان پیش بینی کرد که اوضاع گوگل در این زمینه وخیم خواهد شد.
در صورت تصویب این قانون، پلات فرم های ارایه محتوای ویدیویی باید به فناوری مربوط به تشخیص موسیقی در ویدیو مجهز شوند تا در صورتی که میزبان ویدیو بدون مجوز موسیقی را روی آن قرار داده است، آن را شناسایی و حذف کنند. یعنی گوگل باید هر ویدیو را پس از آپلود و قبل از انتشار، از لحاظ کپی رایت بررسی کند؛ حال این بررسی دستی باشد یا ماشینی.
کارشناسان معتقدند با وجودی که طرح کمیسیون اروپا برای توسعه دسترسی به اینترنت بسیار جالب و بلندپروازنه است؛ اما به نظر می رسد قوانین دیگر آن درباره کپی رایت، درنهایت سود و منفعت زیادی برای کاربران نداشته باشد.
منبع: فناوران