Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

گزیده اخبار فناوری شنبه ۵ تیر

گزیده اخبار فناوری شنبه ۵ تیر

خبر: پرتاب ماهواره نظامی بوسیله سریع ترین موشک جهان

یک ماهواره ارتباطات نیروی دریایی آمریکا روی قویترین نسخه موشک اطلس ۵ به مدار بالای زمین ارسال شد.
ماهواره MUOS-5 از پایگاه کیپ کارناوال در فلوریدا به مدار پرتاب شد تا به مجموعه‌ای از چهار ماهواره دیگر نیروی هوایی به منظور ارائه خدمات ارتباطی به ارتش آمریکا در سراسر جهان بپیوندد.
این نخستین ماموریت موشک اطلس ۵ پس از وقفه کوتاه پروازی آن است. آخرین باری که این موشک پرتاب شد،‌ اواخر ماه مارس بود که یک کپسول باری سیگنوس شرکت اوربیتال‌ساینس را به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل کرد.
اما در جریان این پرواز، موتور اصلی آن شش ثانیه زودتر از انتظار قطع شد. اگرچه سیگنوس با موفقیت به ایستگاه فضایی رسید، اما شرکت ULA، سازنده موشک اطلس ۵ تصمیم گرفت پروازهای آتی آن را تا بررسی مشکل به تعویق بیندازد. این شرکت در ماه ژوئن از تشخیص علت این مشکل خبر داد و گفت که تغییر غیرعادی در فشار باعث تمام شدن زودهنگام سوخت موشک شده بود. از آن به بعد، ارتقاهایی در موتور صورت گرفته و اطلس ۵ مجددا برای پرواز آماده شد.
در این پرواز از جدیدترین نسخه موشک یعنی اطلس ۵-۵۵۱ که قدرتمندترین مدل آن است، استفاده شد. پنج بوستر موشک جامد در اطراف پایه اطلس ۵ به ارائه بیش از ۱۰۰۰ تن نیروی پرتاب پرداختند. از این نسخه برای پرتاب موشک «جونو» به سمت سیاره مشتری در سال ۲۰۱۱ و همچنین ماموریت نیوهورایزنز به سیاره کوتوله پلوتو در سال ۲۰۰۶ استفاده شد. در زمان پرتاب نیوهورایزنز، موشک سرعت آن را به ۵۸ هزار کیلومتر در ساعت افزایش داد و این فضاپیما را به سریع‌ترین جسم ارسال شده از زمین تبدیل کرد.
……………………..
خبر: ژن‌ها بعد مرگ انسان زنده می‌مانند!
زمانی که مغز و قلب و سیستم تنفسی و گردش خون از کار بیفتند، مرگ فرد اعلام میشود اما این بدان معنی نیست که حیات دیگر ادامه ندارد.
یافته‌های محققان دانشگاه واشنگتن به ارائه شواهدی پرداخته که بسیاری از ژن‌ها چند روز پس از مرگ بالینی، زنده می‌مانند و برخی ژن‌ها حتی پس از توقف فرآیندهای بیولوژیکی بدن، فعالیت خود را افزایش میدهند.
اگرچه این ژن‌ها باعث زنده شدن مرده نمیشوند، اما این کشف از کاربردهای مهمی در حوزه پزشکی برخوردار است و میتواند درک بهتری از خطر ابتلا به سرطان بیماران دریافت‌کننده اعضای پیوندی ارائه کند.
محققان با الهام از تحقیقات گذشته که نشان داده بود ژن‌ها بیش از ۱۲ ساعت پس از مرگ،‌ همچنان فعال می‌مانند، تحقیقاتی را روی موش‌های و گورخرماهی‌های مرده انجام دادند.
آن‌ها بیش از ۱۰۰۰ ژن را شناسایی کردند که چند روز پس از مرگ نیز به حیات ادامه میدادند. برخی از این ژن‌ها پس از مرگ فعال میشدند.
دانشمندان با بررسی سطوح نوسانات آر.ان‌.ای پیام‌رسان در این حیوانات تا ۹۶ ساعت پس از مرگ آنها موفق به کشف شواهدی از افزایش برخی ژن‌ها در ۲۴ ساعت پس از مرگ این موجودات شدند.
سطوح بالای آر.ان‌.ای پیامرسان در یک سلول به این معنی است که ژن‌های بیشتری وجود دارند که در حال حاضر فعال هستند زیرا مولکول‌های آر.ان‌.ای به ژن‌ها اعلام میکنند چه پروتئین‌هایی باید توسط کدام سلول‌ها تولید شوند.
بسیاری از ژن‌های شناسایی شده پس از مرگ در مواقع اضطراری برای فعالسازی سیستم ایمنی بدن و مقابله با استرس سودمند هستند اما برخی از آن‌ها از عملکردهای شگفت‌انگیز برخوردار بودند. برای مثال ژن‌های رشدی که جنین را شکل میدهند، پس از مرگ فعال میشدند.
به گفته محققان، این امر میتواند به دلیل شباهت شرایط سلولی موجودات تازه از دنیا رفته با سلول‌های جنین باشد.
همچنین محققان دریافتند که ژن‌های عامل سرطان نیز پس از مرگ از فعالیت بیشتری برخوردار میشوند. این امر میتواند دلیل افزایش خطر ابتلا به سرطان بیمارانی را که اعضای اهداکنندگان مرده دریافت کرده بودند، توضیح دهد. پژوهشی در سال ۲۰۱۵ نشان داده بود که این بیماران تا چهار برابر بیشتر احتمال دارد که به سرطان ملانوما مبتلا شوند.
……………………..
خبر: دوربین کم‌مصرف با قابلیت ثبت تصویر انتخابی
محققان دانشگاه رایس یک فناوری دوربین جدید طراحی کردند که میتواند بطور مداوم اطرافش را تماشا کرده، اما تنها اطلاعات درخواستی را ثبت کند.
فناوری RedEye با تمرکز بر تجزیه و تحلیل تصاویر آنالوگ کار میکند و مصرف باتری بسیار کمتری نسبت به سایر دوربین‌ها مشابه دارد.
محققان یک هدف در ذهن داشتند و آن، ساخت یک فناوری دوربین با قابلیت ارائه تصویرداری مداوم به رایانه‌ها بود تا مانند انسان‌ها بتوانند همیشه اطراف را مشاهده کنند. آن‌ها پتانسیل این فناوری را به داشتن یک منشی شخصی تشبیه کردند که همیشه همراه فرد است، افرادی را که با آن‌ها ملاقات میکنید به خاطر میسپرد و مکان‌هایی را که در آنجا حضور داشتید، به یاد می‌آورد.
اگر این هدف بطور کامل اجرایی شود، میتواند صنعت فناوری پوشیدنی را متحول کند.
دستگاهها برای ارائه تجربه مشابه داشتن یک منشی، باید بتوانند بطور مداوم جهان اطرافشان را مشاهده کنند. مشکل کنونی این است که مصرف انرژی دوربین‌های امروزی مانند انواع موجود در تلفن‌های هوشمند بسیار بالا است.
تحقیقاتی در سال ۲۰۱۲ نشان داد که مصرف انرژی حسگرهای تصویربرداری موجود باید ۱۰۰ برابر کارآمدتر باشد تا هدف تیم دانشگاه رایس محقق شود. سال گذشته محققان در مقاله‌ای نشان دادند که میتوانند تنها از طریق بهیه‌سازی نرم‌افزار، ارتقاء ۱۰ برابری را در مصرف انرژی ارائه کنند.
از آن زمان تاکنون محققان در تلاش برای دستیابی به این سطح ارتقا بوده و فناوری‌های در هر دو سطح نرم‌افزار و سخت‌افزار تولید کردند. در حین انجام این کار آن‌ها متوجه یک گلوگاه چشمگیر انرژی در شکل تبدیل تصویر از فرمت آنالوگ به دیجتال شدند.
سیگنال‌ها در جهان واقعی توسط حسگرهای دوربین در فرمت آنالوگ دریافت شده و سپس به دیجیتال تبدیل میشود که نوسانات کمتری داشته و خوانش آن‌ها ساده‌تر است. محققان تصمیم گرفتند بجای حالت دیجیتال، از فرمت آنالوگ استفاده کنند که کمتر انرژی مصرف میکند. این امر مستلزم آن بود که محققان نشان بدهند میتوانند بطور دقیق تصاویر آنالوگ را با وجود ذات نوسان ‌دار آن‌ها تحلیل کرد.
به این منظور، آن‌ها از دستاوردهای یادگیری ماشین و همچنین تحولات در طراحی مهار و معماری سیستم بهره بردند. برای مثال از روش یادگیری ماشین موسوم به شبکه عصبی رایج استفاده کردند که از قشر بینایی انسان الهام گرفته بود.
نتیجه کار این محققان، سیستم RedEye است که میتواند اجسامی مانند تلفن،‌صورت و حتی انواع گوناگون حیوانات را بدون نگاه کردن به تصویر شناسایی کند. همچنین این فناوری میتواند به جای تبدیل داده‌های دریافتی به شکل دیجیتال، اجسام را با نگاه کردن به خروجی آنالوگ حسگر بصری انتخاب کند. این امر بدان معنی است که تنها تصاویر خاصی تبدیل شده و بطور چشمگیری انرژی مورد نیاز را کاهش میدهند. این روش همچنین از مزایای چشمگیری در حوزه حریم خصوصی برخوردار است و طراحان میتوانند قوانین خاصی را برای ثبت تصاویر برای سیستم تعریف کنند.
……………………..
خبر: خط‌کشی برای اندازه‌گیری جهان
گروهی از فیزیکدانان روسی موفق به طراحی یک روش جدید برای ایجاد حالت خاصی از کوانتوم درهم تنیده شدند که میتواند بعنوان یک خط‌کش فوق دقیق برای اندازه‌گیری مسافت‌های طولانی با دقت زیراتمی استفاده شود.
تکنیک دانشمندان مرکز کوانتوم روسیه و موسسه فیزیک و فناوری مسکو که در مجله Nature Communications منتشر شده، میتواند برای بهبود حساسیت تداخل‌سنج‌های نوری مانند انواع مورد استفاده در کشف امواج گرانشی توسط رصدخانه تداخل سنج لیزری امواج گرانشی (LIGO) به کار گرفته شود.
رصدخانه لیگو با تقسیم یک لیزر به دو پرتو کار میکند که مجددا با هم ترکیب میشوند. اگر یکی از پرتوها، تداخل را مانند یک موج گرانشی تجربه کند، این تجربه باعث تغییر طول موج شده و یک تفاوت قابل سنجش بین دو پرتو موسوم به الگوی تداخل ایجاد میکند. رصدخانه لیگو میتواند تفاوت‌های قابل مقایسه با قطر یک پروتون را اندازه‌گیری کند.
از سوی دیگر، خط‌کش کوانتومی محققان از حالت NOON فوتون‌ها استفاده میکنند که در آن، یک پالس لیزر چند فوتونی بطور همزمان در دو نقطه وجود دارد.
در آزمایشات، فوتون‌ها در هر نقطه در یک حالت درهم‌تنیده قرار داشتند. زمانی که بخش‌های درهم‌تنیده آن‌ها تداخل را تجربه میکردند، یک تفاوت قابل اندازه‌گیری از حالت NOON اصلی ایجاد میشد که به این پدیده «تبادل درهم تنیدگی» میگویند. این تفاوت میتواند در اندازه‌های کوچکتر از یک پروتون نیز سنجیده شود.
اگرچه این تجربه در آزمایشگاه انجام شده، اما فیزیکدانان معتقدند میتوان از این روش همچنین در تداخل‌سنج‌های زمینی مانند لیگو یا ابزار فضایی مشابه آن یعنی «لیزا» استفاده کرد.
……………………..
خبر: تمیز کردن دندان‌ها در ۱۰ ثانیه با مسواک جدید
پاکسازی دندان‌ها بطور معمولا چند دقیقه طول میکشد اما محصول جدید «GlareSmile» برای تسریع بخشیدن به این فرآیند طراحی شده است.
این مسواک برقی غیر عادی که اکنون در سایت مبنع‌یابی کیک‌استارتر قرار گرفته، تنها در ۱۰ ثانیه کل دندان‌ها را تمیز میکند.
مسواک کردن یک کار نسبتا کسل‌کننده‌ای است اما اخیرا هدف نوآوری‌هایی قرار گرفته است. برای مثال پوشش مسواک Brushield که از رشد باکتری در دهان جلوگیری میکند یا خمیردندان BioMin که به ترمیم دندان آسیب‌دیده کمک میکند.
آنچه مسواک GlareSmile را جذاب کرده، استفاده از سه برس به جای یکی است که یک تجربه مسواک زدن خودکار را ارائه میکند و کاربر این مسواک را در دهان خود حرکت داده و سه برس آن با یک حرکت چرخشی از برطرف‌کننده پلاک به پاکسازی پایه و سطوح کناری دندان‌ها میپردازند.
این مسواک دارای حالت‌های متفاوت از جمله یک تنظیمات دستی برای تنظیم سرعت و فشار، حالت دندان حساس که به پاکسازی آرامتر پرداخته و یک تنظیم خاص برای پاکسازی لثه‌ها است.
این فناوری همچنین دارای یک نمایشگر لمسی ۱.۷۷ اینچی است که به کاربر اجازه میدهد از بین حالت‌های مختلف به انتخاب بپردازد.
مسواک GlareSmile برای سنین پنج سال به بالا مناسب بوده و بیشتر افراد از کاربران مسواک‌های دستی گرفته تا انواع برقی آن‌ها از این تجربه لذت خواهند برد. همچنین از این مسواک میتوان برای کودکان، کاربران معلول و افراد مسن استفاده کرد که بدرستی مسواک زدن را بلد نبوده یا از قدرت کافی در دستانشان برخوردار نیستند.
این دستگاه از طریق «یو.اس‌.بی» شارژ میشود اما همچنین یک شارژر خورشیدی بعنوان یک گزینه انتخابی اضافی با آن همراه است. سر برس‌ها قابل تعویض هستند بنابراین اعضای خوانده همگی میتوانند از یک دستگاه با سرهای مسواک خود استفاده کنند.
این فناوری همچنین زمان مسواک زدن به همراه شارژ وارده و موارد دیگر را پیگیری کرده و همه این اطلاعات از طریق یک اپلیکیشن روی تلفن همراه یا با اتصال مسواک به رایانه قابل دسترسی هستند.
قیمت این مسواک ۹۹ دلار اعلام شده است.
……………………..
خبر: کشف گرداب تاریکی به اندازه قاره آمریکا در سیاره نپتون
محققان با بررسی تصاویر تلسکوپ هابل موفق به کشف توفان جدیدی در سیاره نپتون شدند که ماه گذشته رخ داده بود.
همانطور که ناسا به تازگی تائید کرده، ستاره‌شناسان با بررسی داده‌های تلسکوپ در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی یک لکه تاریک جدید را روی نپتون شناسایی کردند که سومین نمونه کشف شده از زمان شناسایی نخستین مورد در سال ۱۹۸۹ توسط فضاپیمای وویجر ۲ به شمار میرود. اندازه این لکه به قدری بزرگ است که می‌تواند قاره آمریکا را در آن جای داد.
لکه‌های تاریک یا گرداب‌ها در حقیق سیستم‌های آب‌وهوایی پرفشار هستند و با ابرهای درخشانی از بلورهای متان همراه هستند که بنظر میرسد در زمان بالا کشیده شدن هوای اطراف در گرداب شکل میگیرند.
در کشف جدید نیز محققان ابتدا توانستند این ابرها را تشخیص بدهند و سپس لکه تاریک را مشاهده کنند.
مایک وانگ، محقق دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اظهار کرد: گرداب‌های تاریک مانند کوهستان‌های گازی لنزی شکل در جو گسترش می‌یابند. ابرهای همراه آن‌ها نیز مشابه ابرهای وابسته به کوه‌شناسی هستند که به شکل پنکیک در بالای کوههای زمینی قرار میگیرند.
این لکه‌های تیره مانند سیستم‌های آب‌وهوایی زمین بطور مداوم از نظر اندازه‌، شکل و ثبات تغییر میکنند، اما بر خلاف زمین، آن‌ها میتوانند برای سال‌ها باقی بمانند. گرداب شناسایی شده توسط وویجر ۲ در حقیقت به اندازه خود زمین بود.
همچنین اخبار جدید حاکی از آن است که ناسا تصمیم دارد عملیات علمی تلسکوپ فضایی هابل را تمدید کند. با این کار، هابل تا حداق ۳۱ ژوئن ۲۰۲۱ به کار خود ادامه خواهد داد. البته ناسا بر این باور است که این تلسکوپ به دلیل ارتقاهای انجام شده توسط فضانوردان شاتل در سال ۲۰۰۹، میتواند بعنوان یک رصدخانه عالی همه منظوره تا دهه ۲۰۲۰ به کار خود ادامه دهد.
در سال ۲۰۱۸، تلسکوپ فضایی جیمز وب به هابل خواهد پیوست و بعنوان رصدخانه شاخص جدید در فضا به کار خواهد پرداخت.
……………………..
خبر: زنده نگه‌داشتن شخصیت انسان‌ها تا ابد!
دانشمندان معتقدند که میتوان با فناوری موجود و با تکنیک انتقال حافظه به فضای دیجیتال برای همیشه شخصیت انسان‌ها را زنده نگه داشت.
در این فناوری با انتقال کامل اطلاعات موجود در مغز مثل حافظه و شخصیت، برای همیشه یک انسان مجازی با فناوری واقعیت مجازی به تصویر کشیده میشود.
دانشمندان معتقدند که با پیشرفت‌های حاصل شده در فناوری تصویرسازی هولوگرام میتوان صورت مردگان را به همراه صدا بصورت سه‌بعدی نیز مشاهده کرد.
پروفسور میچیو کاکو، فیزیکدان مشهور ژاپنی-آمریکایی معتقد است که فناوری دنیای فناناپذیر به زودی رنگ واقعیت میگیرد. با استفاده از این فناوری میتوان برای همیشه شخصیت انسان را زنده نگه داشت و همیشه با عزیزان مرده صحبت کرد.
دکتر کاکو معتقد است که با انتقال کامل اطلاعات شخصیتی، خاطرات مشترک، لهجه و تن صدا به فضای مجازی میتوان برای همیشه با کسانی که از دنیا رفتند صحبت کرد.
کاکو که پیشتر با ارائه نظریه فیزیکی در مورد دنیاهای موازی به شهرت رسیده بود، اکنون با ارائه جزئیات نظریه صحبت با مردگان دوباره جنجالی در دنیای علم برپا کرده است.
در آخرین کتاب دکتر کاکو با عنوان «آینده ذهن» آمده است که بشر حداکثر تا اواخر قرن جاری میلادی به فناوری انتقال کامل اطلاعات حافظه به فضای مجازی دست می‌یابد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری میل‌آنلاین اظهار کرد: رسیدن به فناوری دنیای فناناپذیر یکجا اتفاق نمی‌افتد بلکه این فناوری مانند سایر علوم بشر به صورت مرحله‌ای معرفی شده و پیشرفت میکند.
وی معتقد است که اولین و نزدیک‌ترین مرحله کرد این فناوری، امکان انتقال خاطرات خوشایند بین ذهن افراد است. در نظر بگیرید دوست شما به تعطیلات رفته و خاطرات خوشایند خود را روی لوح فشرده برای شما ارسال میکند، حال شما میتوانید با انتقال این اطلاعات به حافظه خود، تجربیات خوشایند دوست خود در سفر را دوباره تجربه کنید.
با اینکه نظریات دکتر کاکو تا حدی شبیه فیلم‌های علمی تخیلی است، اما با در نظر گرفتن تجربه و دانش فیزیکی این دانشمند باید در نظر داشت که تا عملی شدن این فناوری فقط کمی زمان نیاز است. درست مانند اینکه تا دهه ۷۰ یا ۸۰ میلادی هیچکس از پیشرفت فناوری و ظهور عصر جدید ارتباطات و فضای مجازی خبری نداشت.
……………………..
خبر: نگرانی درباره غذای مسافران مریخ برطرف شد
دانشمندان هلندی از بی خطر بودن سبزیجات و محصولات کشاورزی خبر دادند که در خاک شبیه به مریخ پرورش داده شدند.
این روزها تلاشهای زیادی برای فراهم شدن سفر نخستین گروه از انسانها به مریخ در دست انجام بوده در این میان مقوله تأمین غذای فضانوردان و ساکنان آینده این سیاره از اهمیت حیاتی برخوردار است.
از مدتها پیش دانشمندان هلندی برخی سبزیجات و حبوبات را در خاکی که شباهت زیادی به خاک مریخ دارد پرورش داده و حالا خبر خوشحال کننده ای دارند: سبزیجاتی که در این شرایط پرورش یافتند هیچ خطری برای سلامت انسانها به همراه ندارد.
این دستاورد جدید میتواند گامی جدی برای رسیدن هر چه سریعتر انسان به مریخ قلمداد شود.
دانشمندان متوجه شدند سبزیجات و حبوباتی که در خاک شبیه به خاک مریخ رشد و نمو یافتند حاوی هیچ سطوح خطرناکی از فلزات سنگین و سایر ترکیبات خطرناک برای سلامتی انسانها نیستند.
اکنون ناسا، آژانس فضانوردی اروپا و سایر آژانسهای فضایی و شرکتهای خصوصی که به فکر ارسال انسانها به مریخ هستند حداقل از این بابت نگرانی کمتری دارند که مسافرانش در سیاره ای غریب چه بخورند.
یکی از دانشمندان هلندی که در این پروژه حضور داشته میگوید: نتایج به دست آمده بسیار امیدوارکننده است، من خیلی دوست دارم مزه گوجه فرنگی فضایی را بچشم.
این دانشمندان از سال ۲۰۱۳ مشغول کشاورزی کردن روی خاکی بودند که توسط ناسا تولید شده است. این خاک شباهت زیادی به خاک مریخ دارد. آنها تاکنون توانستند حدود ۱۰ محصول مختلف را روی آن به عمل آورند.
……………………..
خبر: پیش بینی لحظه انفجار آتشفشان امکان پذیر شد
یک تیم تحقیقاتی بین المللی با انجام آزمایش روی روند چگونگی فعال شدن کوه های آتشفشان توانستند لحظه انفجار آنها را پیش بینی کنند.
یکی از دلایل تلفات قابل توجه به هنگام بروز پدیده فوران شدن آتشفشان، عدم پیش بینی آن است.
از این رو یک تیم تحقیقاتی بین المللی با مستقر کردن یک شبکه حسگر وسیع در اطراف کوه های آتشفشان و جمع آوری داده ها از توالی فوران کردن آنها موفق به پیش بینی لحظه انفجار آتشفشان ها شدند.
بر اساس اطلاعات بدست آمده مشخص شد که فعالیت آتشفشان ها قبل از فوران کردن، تقریبا آرام است.
در کل بررسی روند فوران آتشفشان های فعال پیچیده است و بر خلاف آتشفشان های خاموش که تغییرات واضحی از آنها سر باز میزند، شناسایی این تغییرات در آتشفشان های فعال برای محاسبه تغییرات مرتبط با فعالیت های لرزه ای، سخت محسوب میشود.
نتیجه تحقیقات نشان میدهد که در ۵۰ مورد از فوران های آتشفشانی، ۳۵ مورد از آنها برای یک بازه زمانی نیم ساعت یا کمی بیشتر قبل از فوران کردن، آرام بودند و تنها در ۲ مورد از فوران های آتشفشانی، هیچ وضعیت آرامی ثبت نشد.
در بررسی های انجام گرفته، محققان متوجه شدند که با توجه به قدرت فوران، کوه های آتشفانی قبل از انفجار بین ۶ دقیقه تا ۱۰ سال آرام هستند.
احتمال میرود این وضعیت آرام قبل از انفجار منجر به تجمع گازها در زیر زمین برای فوران کردن میشود.
نتیجه این تحقیق در نشریه Earth and Planetary Science Leters منتشر شده است.
……………………..
خبر: راز زنده ماندن سلول های سرطانی کشف شد
محققان انگلیسی با بررسی روی سلول های سرطانی موفق به راز زنده ماندن آنها بعداز مراحل درمان شدند.
یکی از سخت ترین ابعاد بیماری سرطان، «متاستاز» یا گسترش بیماری از یک بخش بدن به ناحیه دیگر است. یعنی اغلب پزشکان قادر به از بین بردن تومور اولیه بیمار هستند اما به علت پدیده متاستاز، شاهد رشد ثانویه آن در قسمت دیگر بدن میشوند که مراحل درمان را با مشکل روبرو میکند.
از این رو محققان دانشگاه «کوئین ماری» انگلیس، با بررسی جامع روی سلول های سرطانی به راز انتشار آنها در بعد از شیمی درمانی و مراحل درمان و چگونگی شکل دادن مجدد تومارهای مرگبار در بدن شدند.
در تحقیقات انجام گرفته مشخص شد که دو پروتئین در سلول های سرطانی وجود دارد که میتوانند با تعامل یکدیگر، موجب زنده ماندن آنها در بعد از مراحل درمان شوند.
با کشت سلول های سرطانی مشخص شد که مولکولی با نام integrin دارای رفتاری بسیار غیر متعارف است. در حقیقت integrin نوعی پروتئین است که به سلول های سرطانی کمک میکند تا به شبکه پروتئین هایی که در اطراف آن قرار دارند، چسبیده شود تا اجازه رشد و زنده ماندن به سلول های سرطانی را حتی در بعداز اعمال شیوه های درمانی شود.
در ادامه بررسی ها، محققان با پروتئین دیگری با نام c-Met روبر شدند که در داخل سلول سرطانی فعالیت خود را ادامه میدهد و مانع از نابودی کامل آن میشود. با همکاری این دو پروتئین، چرخه فرآیند سلول های سرطانی از سر گرفته میشود.
به گفته محققان انگلیسی دستاور این یافته منجر به ارائه شیوهای نوین درمانی برای مقابله با سرطان خواهد شد.
نتیجه این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

منبع: شبکه خبری فناوری نوین




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *