Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

آمار کاربران ADSLکشور زیر سوال رفت

آمار کاربران ADSLکشور زیر سوال رفت

اینترنت ثابت در ایران تحت تاثیر اینترنت موبایل قرار گرفته و اپراتورهای تلفن همراه در بسته های تخفیفی اینترنت قیمت هایی ارایه می کنند که بسیار پایین تر از قیمت تمام شده آنهاست.

به گزارش ایسنا به نقل از – احمدرضا نخجوانی، مدیرعامل یکی از شرکت های ارایه کننده ADSL در ارتباط با بسته های تخفیفی اینترنت اپراتورهای تلفن همراه و تاثیر آن بر بازار ارایه کنندگان اینترنت ثابت گفت: اینترنت پهن باند ثابت و موبایل در تمام دنیا بحث خاص خود را داشته و تنظیم رابطه این دو بخش از اهمیت خاصی برخوردار است تا به واسطه تنظیم قیمت مناسب، بازار هر دو بخش حفظ شود و منابع به شکل بهینه تخصیص یابد.
وی گفت: اکنون نیز کار رگولاتور تنظیم بازار است و این که برای اینترنت رقمی به عنوان کف تعیین شود اقدام درستی است که حتی باید زودتر از این به انجام می رسید تا دامپینگ صورت نگیرد. در حقیقت، تعیین قیمت کف، در شرایطی که اپراتور غالب وجود دارد، اجتناب ناپذیر است، در غیر این صورت همان مصرف کنندگانی که امروز از دامپینگ و قیمت های پایین خوش حالند، در آینده مجبور به پرداخت بهای آن هستند.
نخجوانی با بیان این که اینترنت تلفن ثابت در ایران تحت تاثیر اینترنت موبایل قرار گرفته، گفت: از آن جا که اپراتورهای غالب چند اپراتور با توان اقتصادی بسیار بالا هستند پهنای باند را با قیمتی به مراتب پایین تر از قیمت تمام شده خود، در قالب بسته های تخفیفی در اختیار مشترکان خود قرار می دهند و اصطلاحا یارانه متقاطع می کنند.
وی با بیان این که در این شیوه اپراتورها از بخش های دیگر فعالیت خود، یارانه می دهند تا بازار را تصاحب کنند مدعی شد: یکی از اموری که در دنیای رقابت، مجاز نیست، همین بحث یارانه دهی متقاطع است و معنای این گفتار آن است که از یک بازار برای بازار دیگر یارانه در نظر بگیرند. به عنوان مثال اکنون اپراتورها بخشی از درآمدی که در حوزه مکالمه یا Voice دارند را در حوزه دیتا مورد استفاده قرار می دهند و بدین ترتیب ترافیک را با قیمت بسیار پایین تر از قیمت تمام شده در اختیار مشترکان خود قرار می دهند. این اتفاق در حالی رخ می دهد که قیمت پهنای باندی که اپراتور می خرد چند برابر این رقم بوده و به نظرم ورود رگولاتور به این موضوع اقدام بسیار درستی است.
نخجوانی در پاسخ به این سوال که با وجود تمام این تفاسیر طی یک سال گذشته تعداد مشترکان اینترنت ثابت که توسط شرکت های خصوصی سرویس داده می شوند، از سه میلیون به پنج میلیون رسیده است، توضیح داد: واقعا این گونه نیست و به نظر می رسد آمار پنج میلیون کاربر اینترنت ثابت آمار متورم بوده و تعداد کاربران این بخش به سختی به چهارمیلیون می رسد.
وی در پاسخ به این مطلب که در شرایطی که شرکت های PAP برای واگذاری و ارایه سرویس به همین حجم کاربر هم با مشکل مواجه اند، آیا این انتظار صحیحی است که با ایجاد محدودیت در فعالیت اپراتورهای همراه مشترکان به سمت استفاده از اینترنت ثابت سوق داده شوند، اظهار کرد: با تعیین کف قیمت اینترنت قطعا اپراتورهای تلفن همراه مشترکان خود را از دست نمی دهند. نکته دیگر آن که در کشور ما در مجموع هزینه دسترسی به اینترنت در سبد خانوار سهم بسیار ناچیزی دارد.
وی ادامه داد: اکنون میانگین درآمد اینترنت چه در بخش ADSL و چه در بخش موبایل ماهانه به ۲۰ هزار تومان هم نمی رسد حال در نظر بگیرید این رقم در بودجه خانواده چه درصدی را شامل می شود به خصوص در حوزه ADSL این نکته را هم در نظر داشته باشید که یک خط اینترنت توسط چندین نفر مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرعامل این شرکت اینترنتی بار دیگر مدعی قیمت شکنی اپراتورهای موبایل شد و گفت: اکنون اگر برای قیمت اینترنت رقمی هم به عنوان کف قیمت تعیین شود آن گونه نخواهد بود که دیگر مردم از اینترنت موبایل استفاده نکنند، اما به هرحال اگر قیمت تمام شده یک گیگ را در نظر بگیریم می بینیم که دامپینگ اپراتورها آشکار است.
وی در پاسخ به این مطلب که با این وجود همچنان مردم نسبت به هزینه ای که بابت اینترنت می پردازند گله دارند، مدعی شد: شکایت مردم نسبت به قیمت نیست بلکه مربوط به بحث کیفیت نسبت به قیمت است. چرا که مردم حاضرند بهایی بالاتر پرداخته اما اینترنت با کیفیت و با ثبات دریافت کنند. شکایت مردم این است که یک کیفیت ثابت و قابل اتکا را در اینترنت تجربه نمی کنند که پرداختن به دلایل آن فرصت دیگری را می طلبد.

منبع: فناوران




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *