چکیده
برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات دارای مزیتهایی مانند: کاهش هزینهها، بهبود کیفیت سرویسدهی، ایجاد سودهای رقابتی و… است. عدمتوجه به ریسکها در هنگام برونسپاری این پروژهها، باعث تحقق نیافتن منافع پیشبینیشده و در نتیجه شکست پروژه میشود. با توجه به روند رو بهگسترش استفاده از برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات در ایران، هدف از انجام این پژوهش شناسایی ریسکهای برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات و سپس الویتبندی آنها با استفاده از دیدگاه خبرگان طراحی سیستمهای اطلاعاتی است. بدینمنظور با مرور مقالههای کلیدی، لیست جامعی از دوازده فاکتور ریسک شناسایی شد. برای الویتبندی آنها ساختار فرآیند تجزیهوتحلیل شبکهای فازی (F-ANP) تهیه و فاکتورهای ریسک در آن قرار گرفت. سپس با استفاده از پرسشنامه، نقطهنظر سیزده خبره در این زمینه گردآوری شد. نتایج این پژوهش نشان میدهد، فاکتور “تأمین-کننده” و زیرفاکتور “فقدان مهارت تأمینکننده در عملیات فناوری اطلاعات” دارای مهمترین الویت در موفقیت و شکست برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات از دیدگاه خبرگان طراحی سیستمهای اطلاعاتی محسوب میشوند.
نویسندگان : عباس کرامتی , هما صمدی , سلمان نظری شیرکوهی
منبع : نشریه مدیریت فناوری اطلاعات
ارائه چارچوبی برای ارزیابی و الویتبندی فاکتورهای ریسک برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات: دیدگاه خبرگان طراحی سیستمهای اطلاعاتی
۱۳۹۴-۰۷-۰۱مدیریت فناوری اطلاعات۰
الویتبندی برونسپاری پروژههای فناوری اطلاعات فاکتورهای ریسک فرآیند تجزیهوتحلیل شبکهای فازی (F-ANP)
مطلب قبلیارایه مدلی مفهومی جهت سنجش آمادگی سازمان برای همراستایی استراتژیک فناوری اطلاعات و کسب و کار (بررسی موردی مرکز تحقیقات مخابرات ایران)
مطلب بعدیبکارگیری تکنیک ترکیبی از مدل BSC و ANP برای انتخاب بهترین بسته نرمافزاری ERP در صنعت نفت