Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

۱۳ شهریور: ورود بشر به عصر الکتریسیته و تأسیس شرکت گوگل

۱۳ شهریور: ورود بشر به عصر الکتریسیته و تأسیس شرکت گوگل

۱۳۵ سال پیش در چنین روزی، توماس ادیسون، مخترع بزرگ آمریکایی اولین کارخانه تجاری برق را راه‌اندازی کرد تا به‌موجب آن بخشی از منهتن به برق شهری دسترسی داشته باشد.

۱۳۵ سال پیش در چنین روزی (۴ سپتامبر ۱۸۸۲)، توماس ادیسون، مخترع بزرگ آمریکایی اولین کارخانه تجاری برق را راه‌اندازی کرد تا برق به‌صورت تجاری در اختیار مردم قرار گیرد و برای نخستین بار وارد زندگی آن‌ها شود. این واقعه یکی از مهم‌ترین اتفاقات اواخر قرن نوزدهم میلادی است که زمینه‌ساز تمامی تحولات علمی قرن بیستم و قرن حاضر است. امروزه برق یکی از مهم‌ترین ارکان زندگی بشر مدرن را تشکیل داده است؛ به‌طوری که حتی چند ساعت عدم دسترسی به برق خسارات و زیان‌های غیر قابل جبرانی می‌تواند به زندگی بشر وارد کند که حتی تصور آن یک فاجعه قلمداد می‌شود. برق رکن حیات‌بخش زندگی مدرن بشر به‌حساب می‌آید که بدون دسترسی به آن در کسری از ثانیه تمامی زیرساخت‌های تکنولوژی بشر با سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی تبدیل به اجسامی بی‌مصرف و بلااستفاده می‌شود. آنچه ۱۳۲ سال پیش در چنین روزی به وقوع پیوست، ورود برق به‌صورت تجاری به زندگی بشر بود و هر آنچه امروز به‌عنوان تکنولوژی از آن یاد می‌کنیم به این واقعه تاریخی ارتباط پیدا می‌کند.

3gorges

زیربنای ساختاری انرژی الکتریکی توسط مایکل فارادی دانشمند انگلیسی در دهه ۲۰ و ۳۰ قرن ۱۹ میلادی کشف و بنا نهاده شد. اما حدود ۶۰ سال طول کشید تا این انرژی شگفت‌انگیز وارد زندگی روزمره بشر شود. آنچه در سال ۱۹۸۲ به وقوع پیوست، راه‌اندازی اولین نیروگاه برق با هدف تولید برق برای مصارف تجاری بود که به‌موجب آن بشر وارد مرحله‌ای شد تا این انرژی پاک را وارد زندگی روزانه خود کند. نیروگاه‌های برق در آغاز از زغال‌سنگ و آب به‌عنوان انرژی پایه برای تبدیل به انرژی الکتریسیته استفاده می‌کردند؛ اما به مرور زمان بشر توانست از سایر انرژی‌ها همانند انرژی هسته‌ای، گازهای طبیعی، نیروی باد، انرژی خورشیدی و الکتریسیته زمین‌گرمایی به‌عنوان منابع تبدیل سایر انواع انرژی به انرژی الکتریسیته استفاده کند. بر اساس آمار سال ۲۰۱۰ میزان مصرف برق بشر در کره زمین در طول یک سال حدودا ۱۹,۳۲۰,۳۶۰,۶۲۰,۰۰۰ کیلووات ساعت بوده است؛ به عبارتی می‌توان عنوان کرد که بشر به‌طور متوسط روزانه حدود ۵۳۰ میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف کرده که این آمار با توجه به نرخ رشد جمعیت بخصوص جمعیت شهرنشین رو به فزونی است.

poweerplant

معماری دنیایی که اکنون در آن زندگی می‌کنیم، مدیون ازخودگذشتگی و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر دانشمندان بسیاری باید بدانیم که زندگی و وقت خود را در راه علم و خدمت به انسان‌ها صرف کردند. بدون شک یکی از مهم‌ترین اتفاق‌ها و نقاط عطف تاریخ علم بشر به ۴ سپتامبر سال ۱۸۸۲ بازمی‌گردد که در آن توماس ادیسون اولین نیروگاه تجاری برق را راه‌اندازی کرد.

از دیگر رخدادهای مهم ۴ سپتامبر که آن نیز نقطه عطفی در تاریخ معاصر است، تأسیس شرکت گوگل توسط لری پیج و سرگی برین است. این دو دانشجوی دانشگاه استنفورد، در این روز مدارک رسمی ثبت شرکت خود را به مقامات دولتی ارائه کردند. به خاطر این‌که روز ارائه‌ی مدارک جمعه بود، شرکت گوگل فعالیت رسمی خود را ۳ روز بعد و در تاریخ ۷ سپتامبر شروع کرد. گوگل که ابتدا به‌عنوان یک موتور جستجو با ظاهری ساده شروع به کار کرد، امروز با حفظ همان ظاهر موتور جستجوی خود، به شرکتی عظیم تبدیل شده است که محصولات متنوع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ارائه می‌دهد. تأسیس این شرکت از آن جهت در عصر حاضر اهمیت دارد که جریانی نو از رقابت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را وارد دنیای فناوری کرد.

1

دیگر رویدادهای مهم ۱۳ شهریور (۴ سپتامبر)

  • ۱۹۲۷ – زادروز جان مک‌کارتی، خالق زبان برنامه‌نویسی LISP و یکی از پیشگامان دنیای کامپیوتر
  • ۱۹۵۱ – شروع اولین پخش زنده‌ی تلویزیونی بین دو کشور ژاپن و آمریکا
  • ۲۰۱۳ – معرفی اولین نسخه سامسونگ گلکسی گیر که تنها با گوشی‌های سامسونگ با اندروید ۴.۳ به بالا کار می‌کرد.

منبع: زومیت




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *