Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

کریستال مایع جدیدی که می تواند وضوح نمایشگرها را سه برابر کند

کریستال مایع جدیدی که می تواند وضوح نمایشگرها را سه برابر کند

محققان آمریکایی موفق به ساخت کریستال مایع جدیدی شدند که می توان با استفاده از آن تراکم پیکسل نمایشگرها را بدون نیاز به افزایش اندازه آن ها، سه برابر کرد. در ضمن استفاده از این کریستال مایع می تواند مصرف نمایشگرها را نیز کاهش دهد.

به گزارش نشریه مدیران فناوری اطلاعات به نقل از کلیک، شرکت های سازنده نمایشگرهای مختلف می توانند با استفاده از این کریستال مایع جدید، تراکم پیکسل صفحه نمایش ها (تعداد پیکسل ها در هر اینچ) را بدون اینکه مجبور باشند اندازه آن ها را افزایش دهند، سه برابر کنند و در عین حال مصرف نمایشگرها نیز با استفاده از این کریستال مایع جدید کاهش پیدا می کند.

کارایی این کریستال مایع جدید از فیلترهای رنگی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار بیشتر است و می تواند میزان اتلاف انرژی را نیز هنگام انتقال نور تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

شین سو وو از دانشگاه کالیفرنیای مرکزی که در این پروژه مشارکت دارد، اذعان کرد که در حال حاضر تراکم پیکسل صفحه نمایش های رتینای اپل، ۵۰۰ پیکسل در هر اینچ است؛ اما با استفاده از این کریستال مایع جدید که نوع جدیدی از کریستال های مایع blue phase است، می توان این تراکم پیکسل را به ۱۵۰۰ پیکسل در هر اینچ افزایش داد. این فناوری جدید می تواند بهترین تجربه را در اختیار کاربران در هنگام استفاده از فناوری های جدید واقعیت مجازی و واقعیت افزوده قرار دهد؛ زیرا هنگام استفاده از این دو فناوری، صفحه نمایش های کوچک درست نزدیک چشمان کاربر قرار می گیرند و برای اینکه آن ها تصاویر کاملا واضح و شفافی را در اختیار کاربر قرار دهند، باید از تراکم پیکسل یا وضوح بالایی برخوردار باشند.

در حال حاضر در نمایشگرهای LCD، نور پس زمینه ایجاد شده توسط لامپ های LED، توسط لایه ای نازک از کریستال مایع نماتیک، تنظیم می شود. کریستال مایع نماتیک بسته به میزان ولتاژی که به آن وارد می شود، باز یا بسته می شود.

ترانزیستورهای بسیار کوچک، ولتاژ کافی را برای انتقال نور از لامپ های LED به هر یک از پیکسل های نمایشگر، تأمین می کنند و فیلترهای رنگ نیز برای ایجاد سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی به کار گرفته می شوند.

این کریستال مایع جدید بر پایه همان فناوری قدیمی LCD ساخته شده است که سازندگان نمایشگرها در حدود یک دهه است که از آن استفاده می کنند؛ اما به دلیل اینکه می تواند، تغییرات رنگ را سریعا کنترل کند، تمام فیلترهای رنگ از آن حذف شده است.

طبق گفته آقای وو و اعضای تیمش، این کریستال مایع جدید ۱۰ برابر سریع تر از کریستال نماتیک است که به معنای این است که سرعت پاسخ آن کمتر از یک میلی ثانیه است و رنگ های LED می توانند در زمان های مختلفی به سمت ساب پیکسل های کریستال مایع فرستاده شوند.

به دلیل اینکه هر یک از ساب پیکسل های این کریستال مایع می تواند در آن واحد هر سه رنگ اصلی را تولید کند، فناوری به کار گرفته شده در آن می توانند میزان تراکم پیکسل نمایشگرها را در همان فضای نمایشگر، نسبت به نمایشگرهایی که در ساخت آن ها از کریستال مایع نماتیک استفاده می شود، سه برابر کند.

وو توضیح داد که وظیفه فیلترهای رنگ این است که هر سه رنگ قرمز، سبز و آبی را با هم تولید کنند.

وی افزود: “هر یک از ساب پیکسل های این کریستال مایع جدید می تواند سه رنگ اصلی را در زمان های متفاوتی تولید کند. این موضوع باعث می شود به جای استفاده از فضای بیشتر از زمان بیشتری استفاده شود و دو سوم فضای مورد نیاز فناوری کاهش پیدا کند و در عین حال تراکم پیکسل صفحه نمایش نیز سه برابر شود.”

محققان هنوز در حال تحقیق و بررسی این فناوری جدید هستند، اما این کریستال مایع روزی می تواند فناوری ساخت نمایشگرهای مختلف را متحول کند. همانطور که قبلا گفتیم استفاده از این فناوری می تواند مصرف انرژی نمایشگرها را نیز تا حد زیادی کاهش دهد و دلیل آن هم عدم استفاده از فیلترهای رنگ است؛ زیرا وجود این فیلترها باعث کاهش سرعت روند کار و همچنین ایجاد دخالت در فرآیند انتقال نور می شود.

اعضای تیم تحقیقاتی اذعان کردند که استفاده از فیلترهای رنگ باعث ایجاد محدودیت در روند انتقال نور می شود و میزان جذب نور را به حدود ۳۰ درصد کاهش می دهد. این موضوع به معنای این است که در صورت استفاده از این فیلترها، نمایشگرها در هر لحظه تنها ۳۰ درصد از نور لامپ های LED را جذب می کنند.

طبق گفته اعضای تیم تحقیقاتی، استفاده از کریستال مایع جدید باعث می شود میزان جذب نور با میزان ولتاژ ۱۵ ولت برای هر اینچ، به ۷۴ درصد برسد.

محققان امیدوارند بتوانند این فناوری را در سال آینده یا کمی دیرتر، به صورت رسمی مورد استفاده قرار دهند.

در صورتی که بتوان در سال های آینده از این فناوری استفاده کرد، تحول عظیمی در دنیای نمایشگرها ایجاد خواهد شد؛ زیرا در حال حاضر محدودیت برای افزایش تراکم پیکسل، مانع بزرگی برای افزایش وضوح نمایشگرها است.

منبع: زومیت




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *