با توجه به ضرورت ارتقای آگاهی عمومی افراد جامعه در استفاده از فضای مجازی و همچنین آموزش سازمان ها و اقشار مختلف در راستای رعایت ایمنی لازم در شبکه ها، پلیس فتای استان یزد هفت روش مقابله با هک را در اختیار مردم قرار داده است.
به گزارش نشریه مدیران فناوری اطلاعات به نقل از ایسنا، هک کردن دستگاهها و لوازم ارتباطی خیلیآسانتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید. متأسفانه عدم آگاهی از قوانین و مقررات فعالیت در فضای مجازی و عدم رعایت ایمنی لازم از جمله مهمترین عوامل این سوء استفاده های اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی بوده است.
گروهی از افراد و شرکتها بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده از پلیس فتا در یک سال گذشته قربانی حملات هکرها شدند. اقداماتی نظیر «هوشیاری در مقابل وای فای عمومی»، «خاموشی شبکه»، «خاموش کردن وای فای»، «استفاده از وی پی ان»، «مراقبت از گذرواژهها»، «اطمینان از قفل» و «عدم استفاده از اپلیکیشنهایی که ممکن است خطرناک باشند» از جمله راهکارهای موثر در راستای بیمه شدن در برابر آسیبهای شبکه ای است.
هوشیاری در مقابل وای فای عمومی
راههای آسانی برای جلوگیری از افشای اطلاعات از طریق وای فای عمومی وجود دارد، صحت و درستی آن را بررسی و چک کنید. طراحی یک شبکه وایفای قلابی که خیلی شبیه شبکه وای فای اصلی است برای هکرها کار مشکلی نیست. قبل از پذیرش و دریافت هرشبکه وایفای بهترین راه برای اطمینان از اصل و یا قلابی بودن آن ایناست که از یک کارمند شرکت خدمات ارائه دهنده اینترنتی سوال کنید.
خاموشی شبکه
بعد از اتمام استفاده از اینترنت وای فای، تمام خدمات مورد استفاده را قطع کنید و سپس از دستگاه خود بخواهید تا شبکه مورد نظر را از حافظه پاک کند تا نتواند به صورت خودکار به آن متصل شود.
وای فای خود را خاموش کنید
زمانی که از وایفای استفاده نمیکنید از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنید. این کار از اتصال دستگاه شما به هرگونه شبکه سخت افزاری آنهم بصورت خودکار و بدون اطلاع شما جلوگیری میکند.
استفاده از وی پی ان
ویپیانها به عنوان یک واسطه میان دستگاه شما و سرور ارائه دهنده خدمات اینترنتی عمل میکند، و تمام فعالیتهای شمارا از طریق حلقه کوچک اینترنتی خود که رمزگذاری شده است مسیریابی و از ورود متجاوزین برای افشای اطلاعات جلوگیری میکند چه از طریق موبایل باشد و چه از طریق رایانه و تبلت.
مراقبت از گذرواژهها
تغییر همه گذرواژهها به صورت مرتب و استفاده نکردن از گذرواژههای تکراری در چندین دستگاه از اقدامات خوب و مناسبی به شمار میرود. همچنین خدماتی وجود دارد که از تایید برنامه دوفاکتوری حمایت میکند و به شما اجازه میدهد دو سطح از محافظت گذرواژهای را بر روی سرویسهایی همچون جیمیل، تویتر و فیس بوک اضافه کنید.
اطمینان از قفل
هیچکس هنگام خروج از منزل درب ورودی را باز نمی گذارد، پس چرا شما شبکه آن لاین خود را بصورت باز رها میکنید؟ اگر یک شبکهای امن باشد نماد قفل سبز رنگی در کنار درگاه نشان داده خواهد داشت که نام دیگر آن HTTPS است و کار رمزنگاری دادههای عبوری از دستگاه شما به سرور اینترنت را انجام میدهد. این بدین معناست که هر هکری نمیتواند به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کند.
اپلیکیشنها ممکن است خطرناک باشند
همیشه مجوز نصب اپلیکیشنها را قبل از نصب و راهاندازی بررسی و مطالعه کنید و مطمئن شوید که سراغ اطلاعات غیرضروری و حاشیهای نمیروند. بعنوان مثال یک اپلیکیشن ترسیم نباید به سراغ لیست افراد مخاطب و یا اطلاعات شبکهای شما برود.
منبع: ایسنا