شرکت چینی شیائومی با توسعه و گسترش چیپ (پردازندههای) تولیدی انحصاری، به دنبال رقابت با شرکتهای قدرتمندی از جمله اپل، سامسونگ و هواوی است. در گزارش والاستریت ژورنال آمده که این تصمیم بخشی از برنامهی ورود به عرصهی برترین تولیدکنندگان اسمارتفون در دنیا و اقدامی جهت رها شدن از وابستگی به شرکتهای تولید کننده پردازندهها خواهد بود.
تقریبا تمام شرکتهای تولید کننده موبایل مشتری کوالکام هستند
ظاهرا پردازشگر شرکت شیائومی Pinecone نام دارد و طبق گزارش تا یک ماه آینده رونمایی خواهد شد. احتمال میرود از این پردازشگر در اسمارت فون مدل Mi 6 استفاده شود، اگر شرکت رونماییهای سالانه خود را طبق تاریخ معین همیشگی انجام دهد، Mi6 بایستی در ماه مارس رونمایی شود. طراحی این چیپها توسط شرکت “Beijing Pinecone Electronics” انجام گرفته است. شیائومی با پرداخت ۱۵ میلیون دلار امتیاز استفاده از تکنولوژی پردازشگرهای موبایلی را از شرکت Datang Subsidary Leadcore Technology خریداری کرد.
امروزه، تمامی شرکتهای اندرویدی به استثنای سامسونگ و هوآوی، برای تولید گوشیهای پرقدرت، از پردازشگرهای شرکت کوالکام استفاده میکنند. اما گاهی اوقات پردازشگرهای این شرکت نیز کمتر از حد انتظار ظاهر میشوند، مانند پردازشگر اسنپدراگون ۸۱۰ که در سال ۲۰۱۵ گرمای زیادی تولید میکرد. زمانی که چنین اتفاقاتی میافتد، اکثر شرکتها، جایگزین مناسبی سراغ ندارند. شرکت سامسونگ دارای بخش تولید انحصاری پردازشگرها با نام Exynos است اما اکثر أوقات گوشیهای مجهز به چیپ کوالکام را به بازار ایالات متحده ارسال میکند.. سال ۲۰۱۵، سامسونگ از تنوع چیپها به نحو احسن استفاده کرد و با استفاده از چیپ Exynos به جای چیپ اسنپدراگون که عیوب بسیاری داشت، موفق به تولید قدرتمندترین اسمارتفون سال شد.
در بعضی مواقع، اتکا به چیپهای شرکت کوالکام میتواند ورود محصول جدید به بازار را با مشکلاتی مواجه کند. اسمارتواچهای اخیر گوگل و ال جی به دلیل بکارگیری چیپ اسنپدراگون شرکت کوالکام، از سرعت و ظرفیت باتری ضعیفی برخوردارند. چیپ مورد استفاده در این اسمارتواچ مشابه چیپ به کار رفته در اسمارتفونهای ۲۰۱۳ است. کوالکام در صورت تمایل میتوانست چیپ قدرتمندتری تولید کند اما به احتمال زیاد شرکت منفعت خاصی در سرمایه گذاری در بازار اسمارتواچها نمیبیند.
اما سامسونگ اندیشه متفاوتی دارد و از چیپ انحصاری ۱۶نانومتری Exynos در اسمارتواچ Gear S3 استفاده کرد. اپل نیز در بخش چیپ اسمارتواچ سرمایه گذاری کرده و از چیپ ۱۶نانومتری در اپل واچ سری۲ استفاده میکند. اسمارتواچهای هردو شرکت حالا سریعتر، کوچکتر و دارای ظرفیت باتری بالاتری نسبت به اسمارتواچ جدید ال جی هستند. از آنجایی که گوگل و ال جی تیم طراحی و تولید چیپ ندارند، چارهای جز استفاده از چیپهای شرکت کوالکام نخواهند داشت.
سامسونگ به عنوان یکی از معدود شرکتهای دارای چیپ جایگزین برای کوالکام، و از آنجایی که از چیپ اسنپدراگون ۸۳۵ در کنگره جهانی موبایل رونمایی نخواهد شد، احتمالا تا مدتی تنها شرکتی خواهد بود که از این چیپ در اسمارتفونهایش استفاده خواهد کرد. بقیه شرکتها نیز باید تا زمان رونمایی و بررسی این چیپ منتظر باقی بمانند، و این انتظار بهای سنگینی برا ال جی خواهد داشت چون این شرکت قصد دارد از چیپ اسنپدراگون ۸۲۱ سال گدشته در پرچمدار ۲۰۱۷ خود استفاده کند.
شیائومی برای رونمایی از اسمارتفونهای خود در غرب تلاش زیادی کرده است و در مسیر تحقق این اهداف به تلاشهای خود ادامه میدهد، مانند افتتاح فروشگاه در ایالات متحده. با این وجود هنوز اسمارتفونهای این شرکت نتوانستهاند حضور رسمی در آمریکای شمالی و اروپا داشته باشند.
اگر شیائومی قصد رقابت با بهترینها را در سر دارد، بایستی در بخش پتنتها نیز حضور قدرتمندی داشته باشد، علاوه بر این، طراحی چیپهای انحصاری نیز پتانسیلهای بیشتری را در این بخش برایشان به همراه خواهد داشت. این شرکت در رده بندی پرفروشترینهای ۲۰۱۶ در کشور چین به مقام پنجم سقوط کرده است و اخیرا نیز Hugo Barra رئیس بخش بینالمللی خود را از دست داد. شیائومی با رونمایی از Mi Mix، استاندارد و مرزهای حداکثر فضای اشغال شده توسط صفحه نمایش را جابجا کرده است.
شیائومی برخلاف خبرهای قبلی در کنگره جهانی موبایل حضور نخواهد داشت، بنابراین اگر به دنبال خبرهای جدید در مورد خط تولید چیپهای این شرکت هستید، باید منتظر کنفرانسهای خبری دیگری باشیم.
منبع: آی تی ایران