پژوهشگر زبان فارسی سهم زبان فارسی از محیط وب را در میان سایر زبان ها یک و نیم درصد عنوان کرد و گفت: فارسی رتبه دوازدهم را در میان زبان های دیگر دنیا در وب دارد.
به گزارش نشریه مدیران فناوری اطلاعات به نقل از خبرگزاری مهر، محمدمهدی باقری پژوهشگر زبان فارسی امروز در اجلاس توسعه دهندگان وب فارسی با اشاره به آخرین آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی W۳text که مربوط به اول دسامبر ۲۰۱۵ تا اول دسامبر ۲۰۱۶ می شود، گفت: زبان انگلیسی ۵۶ درصد زبان وب را به خود اختصاص داده است و پس از این زبان، زبان روسی ۶ درصد از این سهم را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه زبان هایی مانند زبان های ژاپنی، چینی و آلمانی در رده های بعدی محیط وب هستند، گفت: زبان فارسی با رتبه ۱۲ یک و نیم درصد از سهم محیط وب را در اختیار دارد و این در حالی است که این رقم پیش از این ۱.۱ درصد بود.
باقری با بیان اینکه سیر صعودی افزایش سهم زبان فارسی از محیط وب قابل توجه است، گفت: این در حالی است که برای مثال زبان چینی رشد نزولی را در دنیای وب دارد.
وی گفت: از میان ۱۰ میلیون سایت اول دنیا، زبان فارسی رشد قابل توجهی دارد به نحوی که بر اساس برآوردهای روزانه از تولید محتوا در وب سهم زبان فارسی از تارنمای جهانی ۸ درصداست. رتبه ثبت دامنه ۱۸ و رتبه تولید علم ۱۷ عنوان شده است.
این پژوهشگر زبان فارسی با تاکید بر اینکه سهم فارسی از تولیدات علمی ۶ صدم درصد اعلام شده است، گفت: یکی از مهمترین آمارهایی که در خصوص تولید محتوای فارسی در فضای وب عنوان می شود، مربوط به سایت ویکی پدیای فارسی است به نحوی که این سایت سومین رتبه را در تولید مقالات فارسی به خود اختصاص داده است.
وی گفت: تعداد مقالات فارسی در ویکی پدیا به ۵۱۶ هزار مقاله رسیده و به این ترتیب رتبه اول بین ۳۰ زبان خاورمیانه و رتبه ۱۸ بین ۲۷۰ زبان در جهان به زبان فارسی در ویکیپدیا اختصاص دارد.
وی گفت: این در حالی است که سایت ویکی پدیا ماهانه ۸۰ میلیون بازدید و ۹۰ هزار کاربر فعال دارد. ۱۸ میلیون مقاله به ۲۷۰ زبان زنده دنیا را در خود جای داده است.
این پژوهشگر زبان فارسی از وجود غلط های ویرایشی بسیار در فضای مجازی انتقاد کرد و طولانی نویسی و نیز بریده گویی را در این فضا از دیگر معضلات تولید محتوا در فضای وب دانست.
منبع: خبرگزاری مهر