چکیده
عرضه و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، از مهمترین عواملِ تقاضای فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای اهداف کلان اقتصادی کشور است. در همین رابطه در این پژوهش سطح توسعهیافتگی استانها از دید برخورداری از سرویسها و زیرساختهای ICT و تقاضای ICT در میان خانوارهای استانهای کشور بررسی شده است. برای تعیین سطح توسعهیافتگی استانها در بخش ICT، از شاخص بینالمللی IDI شامل سه زیرگروه مجزای دسترسی، استفاده و سطح مهارت در ICT استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که با افزایش بُعد خانوار، تقاضا برای ICT افزایش خواهد یافت. همچنین خانوارها از عادات مصرفی سال قبل خود پیروی میکنند. در ارزیابی سطح توسعهیافتگی استانها از دید امکانات ICT بر تقاضای ICT، زیرگروه مهارت و دانش کاربران، بیشترین تأثیر را در افزایش هزینههای خانوار بر ICT داشت، بنابراین سرمایهگذاری در سطح دانش و مهارت کاربران، استفاده از امکانات و زیرساختهای ICT را افزایش میدهد. همچنین زیرگروه دسترسی که شامل سرمایهگذاری در زیرساختهای ICT و تسهیل در دسترسی به امکانات آن است، سبب رشد بیشتر در تقاضای ICT خواهد شد.
نویسندگان : حسن محمد غفاری, رضا علیزاده قرهباغ, یونس سلمانی سلمانی
منبع: نشریه مدیریت فناوری اطلاعات
سنجش اثر توسعهیافتگی ICT بر تقاضای سرویسها و زیرساختهای ICT در سطح کشور: مطالعه بین استانی با رویکرد پانل دیتا
۱۳۹۴-۰۷-۰۷مدیریت فناوری اطلاعات۰
مطلب قبلیبررسی نقش سیستم خبرهی هوشمند برای ارزیابی سازمانهای رقابتی (موردکاوی: مدیریت پرداخت وامهای بانکهای خصوصی ایران)
مطلب بعدیبررسی موانع توسعۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشگاههای جامع دولتی و ارائۀ راهکارهای مناسب: پیمایشی پیرامون دانشگاه تهران