Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

ساخت جاده‌های خودترمیم شونده در هلند

ساخت جاده‌های خودترمیم شونده در هلند

حفره‌های ایجاد شده در جاده‌ها بزرگ‌ترین مشکل خودروهاست. این گودال‌ها موجب مشکلات زیادی همچون تصادف و دیگر حوادث در بزرگراه‌ها می‌شوند. بنابراین دانشمندان هلندی موادخود ترمیم شونده‌ای برای اصلاح گودال‌های ایجاد شده در آسفالت تولید کرده‌اند.

این ماده جدید تمامی منافذ آسفالت را پر کرده و دیگر مشکلاتی مثل شکاف و حفره در آسفالت ایجاد نمی‌شود. اریک چلنگن، دانشمند مواد از دانشگاه فناوری دلفت ماده جدیدی با ترکیب الیاف‌های فولادی با آسفالت ساخته است که ماده‌ای رسانا بوده و زمانی که یک ماشین القایی بزرگ از روی آن عبور می‌کند با کمک حرارت تمامی شکاف‌ها و ترک‌ها را از بین می‌برد. ناگفته نماند که این آسفالت کاملا خودترمیمی نیست و این ماشین به مرمت آسان‌تر آسفالت کمک می‌کند.

این آسفالت خودترمیمی در ۱۲ جاده هلند تحت آزمایش بوده و از سال ۲۰۱۰ تاکنون وضعیت مناسبی دارد. آسفالت‌های معمولی حدود هفت تا ۱۰ سال در شرایط مطلوب هستند، اما این آسفالت همچنان در حالت اولیه خود است. البته این آسفالت حدود ۲۵ درصد گران‌تر از آسفالت‌های معمول بوده اما مدت زمان استفاده از آن دو برابر آسفالت‌های معمولی است.

این گروه همچنین در تلاش هستند تا نوعی باکتری به بتن اضافه کنند تا کاملا خودترمیمی شود. باکتری‌ها کربنات کلسیم تولید کرده و شکاف‌ها را پر می‌کنند. این باکتری‌ها بیش از ۲۰۰ سال در طبیعت باقی می‌مانند بنابراین موجب افزایش طول عمر بتن‌ها خواهند شد و برای انسان نیز بی‌ضرر هستند.

منبع: ایسنا




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *