نگاهی به مسائل مربوط به اظهارات مطرح شده توسط کاندیداهای ریاست جمهوری دوازدهم که عصر روز جمعه ١۵ اردیبهشت ماه در مناظره زنده تلویزیونی پخش شد حاکی از نگرانی کاندیداها از تهدیدهای فضای مجازی است.
به نحوی که برای مثال در این مناظره، مهندس هاشمی طبا تهدیدات فضای مجازی را بارزتر از فرصتهای آن عنوان کرد و گفت: استفاده مکرر از فضای مجازی باعث شده حجم زیادی از اطلاعات نامفید در اختیار کاربران قرار گیرد که این باید کنترل شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: حرص و طمع استفاده از موبایلهای هوشمند در میان مردم رواج یافته و این مساله باعث در معرض خطر قرار گرفتن کودکان شده است.
وی گفت: دولت باید موبایلهای هوشمند را کنترل کند. هم اکنون برخی کانالهای فضای مجازی به دلیل مطالبی که منتشر می کنند مشکل آفرین شده که باید کنترل شود.
مهندس هاشمی طبا با بیان اینکه این به معنای جلوی آزادیهای لازم را گرفتن نیست، افزود: فضای مجازی در مواردی باعث انحراف می شود و باید از سوی دولت کنترل شود.
در همین حال دکتر قالیباف بر موضوع هوشمندسازی سیستم دولتی برای از بین بردن فساد اداری تاکید کرد.
این درحالی است که مهندس جهانگیری با اشاره به تدوین منشور حقوقی شهروندی با هدف دسترسی آزاد به اطلاعات به عنوان یکی از اقدامات مهم دولت اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم توانست جلوی فیلترکردن شبکه های اجتماعی را بگیرد و این درحالی است که کسانیکه با شبکه های اجتماعی مخالف بودند هم اکنون در این فضا، به دنبال تخریب کردن دولت هستند.
در این مناظره تلویزیونی دکتر روحانی نیز با دفاع از عملکرد دولت در تقویت فناوری و ایجاد شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم ١٠٠ هزار شغل دانش بنیان ایجاد شده است.
وی همچنین بر موضوع شفاف سازی عملکرد دولت با اجرای پروژه دولت الکترونیک تاکید کرد.
توضیح وزارت ارتباطات در خصوص مطالب مطرح شده در مناظره دوم:
به دنبال مطرح شدن برخی مطالب در خصوص تهدید بودن فضای مجازی به اطلاع میرساند در حال حاضر فرصت های فضای مجازی بیشتر از تهدیدهای آن است و در حالیکه بزرگترین مشکل جوانان کشور بیکاری است، فضای مجازی در سال گذشته با ایجاد یکصد هزار شغل مستقیم برای اقشار تحصیل کرده کشور، ایجاد نظام شفافیت در کشور و ایجاد فضای نشاط سیاسی، فرصت بی نظیری برای کشور است.
دولت برای تهدیدات اجتماعی تدابیر خوبی کرده و با ایجاد سرویسهای ویژه ای توسط اپراتورها برای کودکان، افزایش حجم تولید محتوای بومی در عرصه فضای مجازی و همچنین محدودیت هوشمندانه در محتواهای غیراخلاقی تلاش وافری برای دفع آفات این فضا کرده است.
یکی از مصادیق مهم تاثیر فضای مجازی کاهش هزینه های زیاد تبلیغات شهری در انتخابات است.
منبع: شرکت ارتباطات زیرساخت