رئیس پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخت ماهواره های ناهید ۱ و ۲ را زمینه ساز دستیابی به حضور مخابراتی ایران در فضا عنوان کرد و گفت: تا سال ۱۴۰۰ به اولین ماهواره عملیاتی مخابراتی دست می یابیم.
به گزارش نشریه مدیران فناوری اطلاعات به نقل از خبرگزاری مهر، حسن حدادپور امروز شنبه در مراسم امضای قرارداد شروع ساخت ماهواره مخابراتی ناهید ۲ اظهار امیدواری کرد که این قرارداد بتواند در ارتقای کشور در زمینه استفاده مخابراتی از فضا موثر واقع شود و ایران را در زمره کشورهای صاحب نام دنیا در دستیابی به این فناوری قرار دهد.
وی با بیان اینکه امید می رود ماهواره ناهید ۲ نقطه شروع خوبی برای رفع نیازهای کشور باشد، به فعالیت های پژوهشی انجام شده در حوزه ماهواره ها در سال های اخیر اشاره و بیان کرد: این فعالیتها با شتاب بیشتر به سمت کاربرد حرکت کرده و امیدواریم بزودی ماهواره عملیاتی را کلید بزنیم.
حدادپور با تاکید بر اینکه در زمینه ماهواره های مخابراتی مسیر معینی در نظر گرفته شده است، افزود: خانواده ماهواره ناهید به عنوان اولین ماهوراه های مخابراتی هستند که در امتداد آن، امیدواریم در انتهای برنامه ششم و تا سال ۱۴۰۰ به اولین ماهواره عملیاتی مخابراتی دست یافته و نیاز کشور در این حوزه را برطرف کنیم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ماهواره های ناهید ۱ و ۲ را ماهواره های پژوهشی که به دستیابی به فناوری فضایی کمک کرده اند عنوان کرد و گفت: ماهواره های ناهید ۱ و ۲ آمادگی دارند در آینده به عنوان منظومه ماهواره های مخابراتی در کنار ماهواره های دیگر قرار گیرند.
وی به دستاوردهای ماهواره ناهید ۱ اشاره کرد و ادامه داد: بعد از پرتاب ماهواره ناهید ۱، نخستین دسترسی مخابراتی ایران به فضا برای ما ایجاد می شود و در ناهید ۲ به دنبال این هستیم که از این مرز فراتر رویم و امکان برقراری ارتباط تلفنی بین دو منطقه به صورت محدود را فراهم کنیم.
حدادپور با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها و مراکز پژوهشی در این پروژه و سایر پروژه های پژوهشگاه فضایی ایران، تصریح کرد: رسیدن به جایگاه مناسب فضایی نیاز به توجه خاص مدیران ارشد نظام و محققان دارد و امید می رود با حمایت مجموعه های داخلی و فعالان حوزه، شتاب بیشتری گیرد.
در این مراسم محسن بهرامی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران، آغاز به کار ساخت ماهواره ناهید ۲ را گام مهمی در جهت حضور مخابراتی ایران در فضا عنوان کرد و گفت: امروز وارد بحث جدیدی شدیم و در کنار ماهواره سنجشی، ماهواره های مخابراتی را نیز در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان اینکه ورود به فضا در زمینه مخابراتی در کنار مباحث سنجشی به حضور معنادار کشور در آینده در فضا کمک می کند، بر استفاده از توان داخلی در این حوزه تاکید کرد و گفت: خوشبختانه از گذشته تا به امروز، این ارتباط در این بخش خوب بوده و در نطر داریم این ارتباط توسعه بیشتری پیدا کند.
منبع: خبرگزاری مهر