دانشمندان آلمانی یک اسکنر دستی ابداع کردهاند که عمق پوست را بررسی کرده و اطلاعات مهمی در اختیار پزشکان میگذارد.
به گزارش نیواطلس، پزشکان معمولا بیماری التهابی پوست “پسوریازیس” (psoriasis) را با چشمانشان معاینه میکنند و این شیوه آنچه در بخش عمقیتر پوست رُخ میدهد را آشکار نمیکند.
پسوریازیس (صدفک یا داءالصدف) بیماری پوستی مزمن خودایمنی است؛ این بیماری هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن سیگنالهای اشتباه میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلولهای پوست و در نتیجه افزایش بیش از حد سلولهای این عضو از بدن میشود.
حسگر جدید (raster-scan optoacoustic mesoscopy (RSOM نام گرفته و توسط دانشمندان “مرکز هلمهولتز” (Helmholtz Zentrum München) و دانشگاه صنعتی مونیخ ساخته شده است.
این فناوری مجهز به پالسهای لیزری ضعیفی است که برای حرارت دادن جزئی بافت تحت معاینه به کار میروند. حرارت دادن موجب انبساط لحظهای بافت میشود و چنین شرایطی به نوبه خود باعث تولید امواج فراصوت میشود.
حسگر جدید قادر به شناسایی این امواج است و با تحلیل آنها تصویر با وضوح بالایی از آنچه زیر پوست رخ میدهد، ارائه میدهد. یکی از ویژگیهای مهم این حسگر آن است که بیماران را در معرض تشعشات مضر قرار نمیدهد.
در آزمایشهای صورت گرفته بر روی بیماران مبتلا به پسوریازیس، سامانه RSOM به دانشمندان امکان تعیین ضخامت پوست اشخاص، تراکم مویرگی، تعداد رگهای خونی و حجم کلی خون موجود در پوست را داد.
وجود چنین فناوری تصمیمگیری جهت درمان بیماران را برای پزشکان آسانتر خواهد کرد. همچنین میتوان از آن برای بررسی بیماریهای دیگر مانند سرطان پوست و دیابت استفاده کرد.
جزئیات حسگر ابداعی در Nature Biomedical Engineering قابل مشاهده است.
منبع: ایسنا