رییس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران در تازهترین نشست با اعضای کمیسیون بر اهمیت ارتقای سطح امنیت و استانداردهای لازم برای جذب سرمایهگذاری خارجی در این حوزه تاکید کرد.
اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران با هدف بررسی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و آینده صنعت نرمافزار گردهم آمدند و لازمه های توسعه بازار رقابتی در این بخش را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
به باور فعالان حوزه فناوری اطلاعات نمیتوان فرصتهای سرمایه گذاری را بدون توجه به چالشها و کمبودهای موجود بررسی کرد و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
از سوی دیگر در این نشست حضور فعالانه دولت درحوزه فناوری اطلاعات انتقادات شدیدی را در پی داشت.
محمدرضا طلایی، رییس این کمیسیون با تایید نظرات مطرح شده در رابطه با دخالتهای بیش از اندازه دولت در بخشهای مختلف اقتصاد، گفت: این روزها دولت به دلیل کاهش درآمدهای نفتی به شدت در پی یافتن مسیرهای جایگزین و جبران کسری بودجه خود است.
از سویی طبق برنامه ششم توسعه باید به طور سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی را تجربه کند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: برای رشد سالیانه ۸ درصدی اقتصاد به ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم که باید به صورت سالانه اتفاق افتد. از طرف دیگر درآمد دولت به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است. سوال اینجاست که چگونه میتوانیم این میزان کسری را جبران
کنیم.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران جذب سرمایههای خارجی را راهحلی دانست که از سوی برخی مطرح میشود، هرچند بر اساس اظهارات طلایی این دیدگاه مخالفانی هم دارد؛ عدهای معتقدند تا زمانی که در داخل نتوانیم مراحل رشد و توسعه را طی کرده و امکان رقابت با شرکتهای خارجی را نداشته باشیم نباید به جذب سرمایهگذاران خارجی فکر کنیم.
وی اضافه کرد: در این بین گروه سومی هم هستند که میگویند همین الان هم بازار ایران در تسخیر محصولات خارجی هست. برای مثال بالغ بر ۳۵ میلیون گوشی تلفن همراه با برندهای مختلف و مطرح جهان به طور غیررسمی وارد کشور می شود.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران در ادامه در خصوص ابهامات موجود در بازار، گفت: برگزاری جلساتی از این دست که به تجزیه و تحلیل مسایل بپردازد، امری ضروری است. بدین ترتیب در پی آن هستیم که همایش فرصتهای سرمایهگذاری خارجی و کسب وکار فاوا در ایران را در مرداد ماه برگزار کنیم.
خسرو سلجوقی عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه طبق پیشبینیهای صورت گرفته تا سال ۲۰۴۵ میلادی سهم خدمات در اشتغال بالغ بر ۹۳ درصد، سهم کشاورزی ۳ درصد و سهم صنعت ۴ درصد خواهد بود، گفت: در حال حاضر سهم ایران از بازار جهانی در این حوزه ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود که نسبت به سایر کشورها بسیار ناچیز
است.
این مقام مسوول ادامه داد: توسعه بخش فناوری اطلاعات در ایران با توسعه سایر بخشها هماهنگ نیست. از طرف دیگر فرهنگ بهرهگیری از اینترنت نیز در کشور مورد توجه قرار نگرفته و نسبت به سواد رسانهای بیتوجهی شده است.
کشور برای استفاده از اینترنت به سواد رسانهای نیاز دارد که متاسفانه از آن غافل ماندهایم؛ درحال حاضر ۱۲ جلد کتاب با موضوع رژیم اطلاعاتی از سوی یونسکو به چاپ رسیده است.
منبع: فناوران