Search
۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • :
  • :

تولیدکنندگان ایرانی به تامین کنندگان محتوای بین المللی وصل می شوند

تولیدکنندگان ایرانی به تامین کنندگان محتوای بین المللی وصل می شوند

همزمان با دومین روز از برگزاری همایش ایران کانکت ۲۰۱۶، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت دکیکس آلمان با موضوع اتصال ایران به اپراتورهای مطرح دنیا و استقرار پلات فرم پیرینگ در کشور تفاهم همکاری امضا کردند.

این تفاهم همکاری بین زیرساخت ایران و دکیکس آلمان به منظور افزایش کیفیت و کاهش هزینه ها برای ارایه دهندگان سرویس اینترنت و همچنین فراهم سازی تبدیل ایران به هاب ارتباطی در منطقه امضا شد.
این تفاهم نامه شامل دو بخش است که در بخش اول شرکت زیرساخت به مرکز Peering (همتایی) فرانکفورت آلمان متصل می شود که در این مرکز ۷۵۳ اپراتور و تامین کنندگان محتوای دنیا به هم مرتبط هستند.
براساس این تفاهم نامه ایران به بزرگ ترین تامین کنندگان محتوا و اپراتورهای دنیا به صورت مستقل متصل می شود، نکته قابل ذکر این است که این اتصال در گذشته به وسیله کشورهای همسایه به وجود می آمد و این امر موجب کاهش و هزینه برای ایران خواهد شد.
بخش دوم این تفاهم نامه نیز به این صورت است که شرکت دکیکس آلمان پلات فرمی از Peering را در ایران مانند فرانکفورت آلمان راه اندازی می کند تا این مرکز نیز در ایران بتواند به اپراتورهای مطرح منطقه وصل شود و ایران و زمینه تبدیل شدن کشورمان به هاب منطقه را فراهم کند.
در حاشیه این امضای تفاهم، جهرمی مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: برای تبدیل شدن به هاب منطقه نیازمند مقدماتی هستیم که پلات فرم مذکور یکی از پیش نیازهای ما برای ارتقای جایگاه مان در حوزه تولید و دسترسی به محتوای بین المللی به حساب می آید.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه نگاه ما به آدرس دهی اینترنتی متفاوت شده است، ابراز کرد: تا پیش از تغییر و تحولات دولت و حاکم شدن رویکرد توسعه ظرفیت ارتباطات و همچنین ارتقای بسترهای ارتباطی شاید چندان اهمیتی نداشت که رومینگ درخواست کاربران ایرانی از چه کشورهایی انجام می شد؛ اما اکنون مدتی است شرکت ارتباطات زیرساخت برنامه شبکه ملی اطلاعات و تبدیل شدن به هاب ارتباطی منطقه را در دستور کار خود قرار داده است. جهرمی با بیان قرارداد کنونی با این شرکت آلمانی گفت: در راستای این قرارداد (استقرار پیرینگ بکیت) به کاربران و تولیدکنندگان محتوا اجازه خواهیم داد تا تبادل مستقیم با تامین کنندگان محتوای بین المللی با قیمت ارزان و کیفیت بالا داشته باشند.
او افزود: اگر این اتفاق در کشور نیفتد، شاید برای مسیردهی به یک تامین کننده محتوای خارجی نیاز بود که درخواست کاربران ایرانی به خارج از مرزها مثلا اروپا می رفت؛ اما با استقرار پیرینگ قادر خواهیم بود دسترسی را به این تامین کنندگان مستقیم کنیم.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه صحبت های خود درباره دیگر موضوع همکاری با این شرکت آلمانی به تسنیم گفت: در حال مذاکره و بررسی مسایل حقوقی با این شرکت خارجی جهت استقرار پلات فرم پیرینگ در تهران هستیم؛ زیرا با استقرار این پلات فرم قطعا تامین کنندگان محتوای بین المللی علاقه مند به حضور در پیرینگ کشور و تسهیل شرایط برای دسترسی کاربران اینترنتی ایران به محتوای شان خواهند بود.
جهرمی با بیان اینکه پلات فرم های مذکور در دنیا بسیار رواج دارد و معمولا یک ایستگاه اصلی برای آن در نظر گرفته شده و تامین کنندگان محتوا، محتوای خود را به کاربران جهانی نزدیک می کنند، گفت: پیرینگ همان طورکه می تواند دسترسی کاربران کشور را به تامین کنندگان بین المللی محتوا آسان و ارزان کند، همچنین فرصتی برای تولیدکنندگان محتوا فراهم می شود تا سرویس ها و خدمات خود را در ویترین جهانی به نمایش بگذارند.
در ادامه جلسه امضای قرارداد ایوانف، عضو هیات مدیره شرکت آلمانی با بیان اینکه شرکت ما آماده است تا هر کسی که قصد اتصال به پیرینگ را داشته باشد این کار را انجام دهد، گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت نیز براساس توافقی که با ما داشت، به پیرینگ ما متصل شد تا اتصالات جهانی آن به اپراتورهای تامین کننده محتوای عضو شبکه ما مستقیم و پرسرعت شود.
وی دلیل انتخاب شرکت ارتباطات زیرساخت برای همکاری را استقلال این شرکت در برقراری ارتباطات ملی و بین المللی ایران دانست و گفت: بک بن یک پارچه و قدرتمند این شرکت باعث پایداری ارتباطات ایران شده و قطعا همکاری با آن در قالب استقرار پیرینگ تهران دارای مزیت است.
براساس این گزارش پیش از این شرکت ارتباطات زیرساخت برای ارتباط با دیگر اپراتورهای جهان باید از طریق کشورهای همسایه متصل می شد؛ اما از این پس بدون نیاز به طرف سوم ارتباط ما با هر یک از این ۷۵۰ اپراتور مستقیما برقرار می شود که نقش قابل توجهی در افزایش کیفیت ارتباطات کشور خواهد داشت.
این ارتباط مستقیم سبب کاهش در تاخیر انتقال داده ها می شود که درنهایت کیفیت خدمات و رضایت مشتریان افزایش می یابد. در مجموع می توان گفت استقلال و پایداری شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت افزایش می یابد و از سوی دیگر این امکان را برای تبدیل ایران به هاب منطقه و ارایه سرویس به اپراتورهای منطقه فراهم می کند.
از سوی دیگر ارایه دهندگان محتوا در داخل نیز مراکز داده خود را به داخل منتقل می کنند؛ به این صورت که سایت اصلی خود را اینجا داشته باشند و محتوای خود را نیز به کاربر بین الملل ارایه دهند. این موضوع سبب خواهد شد هم سرویس های ایران در دیگر مناطق جهان بازار پیدا کنند و هم سایر ارایه دهندگان سرویس نیز در ایران بازار خود را به دست آورند.
قرار است ظرف سه ماه آینده این پلات فورم در تهران ارایه شود و به این ترتیب تبادل مستقیم با اپراتورها جایگزین مدل سابق خواهد شد و هزینه ها در حوزه اینترنت کاهش و کیفیت آن نیز ارتقا می یابد.

منبع: فناوران




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *