در سالهای اخیر و با اوج گرفتن پدیده رایانش ابری (Cloud Computing)، مزایای این فناوری مورد تحسین قرار گرفته است ولی با این حال، استقبال سازمانها در استفاده از آن با کندی و تعلل همراه است، و از نگاه کارشناسان، این امر دلایل متعددی دارد.
به گزارش وبسایت cbronline.com، شرکت اوراکل اخیراً با انجام یک نظرسنجی، به یافتههای قابل توجهی در این خصوص دست یافته است. پژوهش اوراکل بر پایه پرسش از ۶۰۰ مدیر ارشد IT و مدیران تجاری تصمیمگیرنده در سازمانهای واقع در منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا (EMEA) تهیه شده است.
بر اساس این گزارش، ۴۴ درصد کسب و کارهای حاضر در این نظرسنجی، رایانش ابری را مهم برشمرده و آن را جزو برنامههای اصلی خود قلمداد کردهاند، ولی در مقابل، ۲۹ درصد شرکتها نیز گفتهاند استفاده از ابر را در دستور کار خود دارند ولی این موضوع جزو اولویتهای آنها نیست.
اگر موضوعاتی همچون مخاطرات امنیتی را کنار بگذاریم، شرکتها از چالشهای مختلفی در استفاده از رایانش ابری گلایه دارند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: افزایش پیچیدگی در حوزه فناوری اطلاعات سازمان (۵۲ درصد)، افزایش هزینههای یکپارچهسازی (۴۶ درصد) و پیچیدگی توسعه و تست اپلیکیشنها (۳۳ درصد).
فقط ۲ درصد شرکتهای حاضر در نظرسنجی گفتهاند با هیچ یک از این مشکلات روبرو نبودهاند. در پژوهش اوراکل همچنین مشخص شد بودجهای که سازمانها به مقوله رایانش ابری اختصاص میدهند، خود معضلی بر سر راه استفاده از این فناوری به شمار میرود.
در این نظرسنجی، ۹۵ درصد کارشناسان گفتهاند ناهمخوانی سرمایهگذاری تجاری در رایانش ابری یکی از دلایل پیچیدگی استفاده از آن است. دو سوم مدیران تجاری بر این باورند که بودجهبندی IT سازمانها بسیار سنتی بوده و با نوآوری بیگانه است.
یک سوم مدیران فناوری اطلاعات نیز اذعان داشتهاند که مدل بودجهریزی IT سازمان متبوع آنها، مانع از بروز ابتکار و نوآوری است. به نظر میرسد مدیران و تصمیمگیران سازمانها باید بیش از پیش با فضای رایانش ابری آشنا شوند و در این راستا، ضروری است کارشناسان و مشاوران زبده با ارائه گزارشهای دقیق و مستند، دید مدیران ارشد را به این مقوله اصلاح نمایند.
منبع: همکاران سیستم