چکیده
مدل پذیرش تکنولوژی(TAM) یا مدل دیویس برای توصیف رفتار افراد در ارتباط با سیستمهای اطلاعاتی بهکار برده میشود. پژوهش حاضر سعی نموده تا با الهام از مدل پذیرش تکنولوژی و مدل فرآیند انطباق، مدلی پیشنهادی مطرح نماید. بر این اساس، مدل پژوهش در شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران مورد آزمون قرار گرفته است. به این منظور، دادههای مورد نیاز از۳۵۰ نفر از کاربران سیستم اطلاعات مدیریت پروژه(ساپ) بهکار گرفته شده در شرکت مذکور جمعآوری سپس برای تحلیل دادهها از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج بهدست آمده از تحلیل دادهها توسط نرم افزار لیزرل بیانگر تأثیر عمیق عوامل شخصیتی بر شکلگیری باور افراد در پذیرش یک سیستم اطلاعاتی جدید و نقش مهم خصوصیت “مفید بودن” سیستم در شکلگیری باور بود. همچنین، مشخص شد که کاربران به هنگام ارزیابی یک سیستم جدید بیشتر جنبهها و پیامدهای منفی آن را درک کرده و احساس تهدید میکنند. درنتیجه استراتژیهایی انتخاب میشود که با وجود اینکه تأثیر کمی بر افزایش کارایی و اثربخشی عملکرد کاربران دارد، به کاهش آثار منفی ناشی از ورود سیستم جدید و بهبود ارزیابی مجدد کاربران از سیستم منجر خواهد شد.
نویسندگان: طاهره منزوی, بهروز زارعی
منبع: نشریه مدیریت فناوری اطلاعات
ارایه مدلی برای تبیین عوامل موثر بر فرآیند انطباق کاربران با سیستمهای اطلاعاتی: پژوهشی پیرامون شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران
۱۳۹۴-۰۷-۰۵مدیریت فناوری اطلاعات۰
مطلب قبلیارایه مدلی برای انتخاب پیمانکاران در پروژههای نرمافزاری
مطلب بعدیبررسی موانع به کارگیری کارآمد فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت بهبود نظام پاسخ گویی به ذی نفعان (مطالعه ی موردی: شرکتهای دولتی صنایع معدنی ایران)