«ایلان ماسک» شرکت جدیدی با نام Neuralink تاسیس کرده است که در آن میکوشد دستگاههای الکترونیکی را با مغز انسان سازگار کند.
همزمان با پیشرفت فناوریهای مختلف، به نظر میرسد نبرد برای تسخیر مغز کاربران آغاز شده است. به تازگی «ایلان ماسک» مدیرعامل شرکت خودروسازی تِسلا اعلام کرده که با سرمایهگذاریهای گسترده روی سیستمهای رابط هوشمند مغز-رایانه کار میکند و طی چهار سال آینده این سیستم به صورت گسترده وارد بازار میشود.
به گزارش پیسیورلد، «ایلان ماسک» بدین منظور شرکت جدیدی را با نام Neuralink تأسیس کرده است و در این مرکز میکوشد تا نسل جدید دستگاههای الکترونیکی را گستردهتر از پیش، با مغز انسان سازگار کند.
گفتنی است این خبر یک روز پس از آن منتشر شد که شرکت فیسبوک در کنفرانس سالانه خود توضیح داد با تشکیل گروهی متشکل از ۶۰ کارشناس، در حال ساخت سیستمی است که میتواند ذهن کاربران را بخواند.
به گفته فیسبوک، این امکان فراهم خواهد شد تا در نسل جدید دستگاههای الکترونیکی بدون آنکه کاربر مجبور به تایپ کردن باشد، بتواند متن مورد نظر خود را از طریق پست الکترونیکی یا ابزارهای اجتماعی به مخاطبان بفرستد.
شایان ذکر است که سیستمی که ماسک توسعه میدهد مبتنی بر تراشههای هوشمندی است که در بدن انسان قرار میگیرند و به تعبیر برخی کارشناسان، این تراشهها مانند ورودی USB به مغز انسان متصل میشوند و از طریق یک جراحی کوچک امکان اسکن کردن فکر و ذهن را فراهم میکنند.
این فناوری که قرار است در مرحله نخست برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد، به افراد معلول و ناتوان امکان میدهد تا بتوانند بدون هیچ مشکلی، از طریق دستگاههای الکترونیکی با دنیای پیرامون ارتباط داشته باشند.
ماسک همچنین بر این مسئله تأکید کرده است که توسعه هوش مصنوعی و به کارگیری گستردهتر آن باعث نمیشود تا حریم شخصی افراد به خطر بیفتد و خواندن فکر مردم به معنی ورود به حریم شخصی آنها نیست.
منبع: رایورز