Search
۱۴۰۳-۰۸-۱۱
  • :
  • :

میلیاردر مشهور سهام اپل را خرید

میلیاردر مشهور سهام اپل را خرید

Berkshire Hathaway از جمله سهامداران IBM به حساب می‌آید و همین امر می‌تواند به ایده ادغام اپل و IBM قوت بخشد.


پس از آنکه در ماه گذشته Carl Icahn میلیاردر مشهور اعلام کرد سهام خود از شرکت اپل را واگذار کرده است، این شرکت با نگاه منفی تحلیلگران در بازار بورس مواجه شد. اما هفته گذشته شرکت Berkshire Hathaway که متعلق به وارن بافت سرمایه‌دار مشهور آمریکایی است اقدام به خرید سهام اپل کرد که این باعث تغییر شرایط به سود اپل شد. این در حالی است که وارن بافت معمولا با احتیاط زیادی سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های فعال در حوزه تکنولوژی را درنظر می‌گیرد اما به نظر می‌رسد حالا اینبار او ملاحظه خود را کنار گذاشته است. بر اساس اخبار منتشر شده Berkshire Hathaway بیش از ۹.۸ میلیون سهم از مجموع سهام شرکت اپل را خریداری کرده است. پس از نهایی شدن این خرید و انتشار خبر آن، بلافاصله سهام اپل با افزایش ۲ درصدی ارزش روبرو شد.

نکته مهم، تاثیر مثبت این خرید روی روند حرکتی ارزش سهام اپل، پس از افشای خبر نهایی شدن آن بود. به نحوی که در نتیجه آن، شاهد افزایش ۱۸ میلیارد دلاری ارزش شرکت اپل بودیم. علاوه بر این، از زمان افشای خبر خرید سهام اپل توسط BH، افزایش ۵.۱۹ درصدی در ارزش سهام این شرکت را نیز شاهد بودیم.

این روند در ادامه نیز باعث شد سرمایه‌گذاران دیگر نیز به خرید سهام شرکت اپل ترغیب شوند. به عنوان نمونه می‌توان به David Einhorn (از شرکت سرمایه‌گذاری گرین‌لایت) و Leon Cooperman (از شرکت مشاور امگا) اشاره کرد که آن‌ها نیز دست به کار شده و بخشی از سهام شرکت اپل را خریداری کردند.

مهر تایید بافت و Einhorn باعث شد ارزش سهام شرکت اپل بار دیگر به ۱۰۰ دلار نزدیک شود. در حال حاضر سازمان‌های سرمایه‌گذاری چیزی در حدود ۵۸.۴۱ درصد از سهام اپل را در اختیار دارند اما متخصصان معتقدند این رقم با توجه به تغییرات اخیر، افزایش خواهد یافت.

تحلیل دلیل سرمایه‌گذاری بافت

وارن بافت سرمایه‌گذار مطرحی است که به شدت به “قوانین سرمایه‌گذاری تدافعی بنیامین گراهام” معتقد است بر مبنای همین قوانین، اپل از مجموع هفت شرط لازم برای جذب سرمایه از طریق بافت، فاقد شرایط دوم، سوم، پنجم و هفتم بوده است.

با این وجود، توضیح ساده و فراتر از قوانین یادشده برای دلیل سرمایه‌گذاری بافت روی اپل، علاقمندی مدیران این شرکت سرمایه‌گذار به ذخیره نقدی ۲۳۳ میلیارد دلاری اپل است. در واقع بافت شک ندارد که با این حجم عظیم از منابع نقدی آماده‌ به کار، اپل می‌تواند نقطه ضعف خود در زمینه فروش آیفون های تولیدی را از طریق به خدمت گرفتن شرکت‌های مختلف فعال در حوزه تکنولوژی برطرف کند.

به عنوان نمونه، ذخیره نقدی اپل می‌تواند این شرکت را با خرید اوراکل، SAP و یا IBM به یکی از بازیگران اصلی در حوزه سرویس‌ها/نرم‌افزارهای شرکتی تبدیل کند. این در حالی است که Berkshire Hathaway از جمله سهامداران IBM به حساب می‌آید و همین امر می‌تواند به ایده ادغام اپل و IBM هم قوت بخشد.

علاوه بر این، اپل می‌تواند کنترل شرکت‌هایی مانند اینتل و یا کوالکام را بدست بگیرد. گزینه دیگر، خرید AMD با قیمتی کم‌تر از ۴ میلیارد دلار است. خریدی که می تواند به اپل در تولید پردازنده‌های ویژه رایانه‌های شخصی و سرور کمک کند. این در حالی است که AMD با بهره‌مندی از بخش تولید پردازنده‌های گرافیکی Radeon می‌تواند به گزینه‌ای برای رقابت با شرکت‌های مطرح بازار مانند Nvidia و اینتل تبدیل شود.

خرید شرکت‌هایی مانند دیزنی یا نت‌فلیکس نیز می تواند اپل را به سلطان دنیای رسانه تبدیل کند و یا حتی با در اختیار گرفتن فیس‌بوک، نقطه‌ضعف این شرکت در حوزه تبلیغات را برطرف کند.

مثال‌های موجود از این دست فراوانند اما آنچه اهمیت دارد، ثبات ارزش شرکت اپل حتی در صورت کاهش میزان فروش آیفون‌های تولیدی این شرکت است. در واقع باید اعتراف کرد که اپل گروگان کسب و کار خود در زمینه گوشی‌های هوشمند نبوده و می‌تواند با فراغ بال در حوزه‌های مختلف وارد عمل شود. این در حالی است که اپل میلیون‌ها کاربر وفادار به مک و یا iOS را نیز به عنوان سرمایه عظیم معنوی به دنبال دارد.

در نهایت باید عنوان داشت تحلیل‌های عرضه شده از سوی وب‌سایت I Know First نیز مهر تاییدی برای پیش‌بینی روند حرکتی مثبت در آینده این شرکت است.

منبع: آی تی ایران




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *